Bilim-Teknoloji

Google'dan Apple'a cevap

Google yeni uygulaması Fit'i kullanıma sundu. Yeni uygulamanın ana hedefi kısa bir süre önce duyurulan ve benzer özelliklere sahip Apple Health.

Konular: Bilim-Teknoloji
Google Fit yapılan egzersizleri grafik olarak tablo haline getirebiliyor
Google Fit yapılan egzersizleri grafik olarak tablo haline getirebiliyor [Fotoğraf: Google]

teknoloji firmalarının sağlık alanındaki yatırımları giderek artıyor. bunlardan biri olan apple, spor ve sağlıkla ilgili bilgileri barındıran apple health uygulamasını kısa bir süre önce duyurmuştu. benzer bir adım arama motoru devi google'dan geldi. firma, google fit adını verdiği uygulamayı kullanıma sundu. google bu servisin geliştirme kitini i/o 2014 etkinliğinde kullanıma sunmuştu.

google fit temelde kendi sdk'sını ve android wear tabanlı giyilebilir cihazlardan gelen verileri bir araya getiren bir uygulama. bu uygulama ile günlük aktiviteler takip edilebiliyor ve yapılan egzersizler kayıt altına alınıyor. ayrıca günlük ya da haftalık rapor verebilen uygulama aynı zamanda bu verileri internet üzerinden gösterebilen bir arayüze de sahip. kullanıcılar buraya kendi bilgileriyle giriş yapıp egzersiz bilgilerine ulaşabiliyorlar.

ücretsiz olan uygulamanın android işletim sistemi sürümü google play üzerinden kullanıma sunuldu.

kaynak: google

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;