Bilim-Teknoloji

Google'dan kendi giden araç

Otonom yani kendi kendine gidebilen araç teknolojileri geliştiren arama motoru devi Google şimdi de kendi aracını üretti. Yeni araçta direksiyon ya da gaz pedalı bulunmuyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Google otomobil sektörüne girdi

Google kendi aracını üretti

Bu otomobil kendi kendine hareket ediyor

Yumurta şeklinde bir tasarıma sahip olan araç Fiat'ın 500 modelini andırıyor
Yumurta şeklinde bir tasarıma sahip olan araç Fiat'ın 500 modelini andırıyor [Fotoğraf: Google]

farklı alanlarda yatırım ve çalışmaları bulunan google, otonom araçlar projesini bir adım öteye taşıyor. firmanın kurucusu sergey brin, dün akşam katıldığı ve abd'de düzenlenen code conference'ta kendi kendine hareket edebilen otonom aracı tanıttı.

2 kişilik araç ilginç tasarımıyla dikkat çekiyor. üzerinde direksiyon, gaz ya da fren pedalı bulunmuyan otomobilin tavanında sürüş alglama sistemleri bulunuyor. hızı yaklaşık 37.5 km ile sınırlandırılan otomobilin testlerinin devam ettiği açıklandı.

firmanın google x biriminin en yeni ürünü olan otomobilin halen prototip aşamasında olduğu açıklandı. otomobilde gaz, fren ya da direksiyon gibi standart özellikler yer almasa da acil bir durum için manuel kontrol özelliği bulunacak.

google abd'nin california eyaletinde toyoto ve lexus ile işbirliği ile geliştirdiği kendi kendine sürüş özelliğine sahip otomobillerini test ediyor. kendi otomobilini de bu testlerde kullanmayı planlayan google, bu araçtan yüzlerce daha üreteceğini açıkladı. asıl işi otomobil üretimi olmayan google, otonom araç projesinin yeni ayağı ile bu alana da giriş yapmış oluyor.

kaynak: google

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;