Türkiye

Gül: Cumhuriyet tarihimizin en zor günleri

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Yakın tarihimizin hatta cumhuriyet tarihimizin en zor günlerinden geçiyoruz. Böyle bir dönemde Türkiye içerisinde birlik, beraberlik ve dayanışma çok önemli" diye konuştu.

11. cumhurbaşkanı abdullah gül, ankara'daki bombalı saldırının ardından, "yakın tarihimizin hatta cumhuriyet tarihimizin en zor günlerinden geçiyoruz. bir çok tehditler içeride ve dışarıda böyle bir dönemde türkiye içerisinde birlik, beraberlik ve dayanışma çok önemli" diye konuştu.

gül cuma namazını ayazağa'daki evyap hamidiye camii'nde kıldı. abdullah gül, cami çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ankara'da gerçekleşen tsk personeline yönelik saldırıya değinen 11. cumhurbaşkanı, "hem ankara'da hem de diyarbakır'daki hain terör saldırılarında kaybettiğimiz sivil, asker bütün vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. allah rahmet eylesin. başta türk milleti ve türk silahlı kuvvetleri olmak üzere bütün milletimizin başı sağ olsun" dedi.

türkiye'nin çok büyük tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirten gül, "yakın tarihimizin hatta cumhuriyet tarihimizin en zor günlerinden geçiyoruz. bir çok tehditler içeride ve dışarıda böyle bir dönemde türkiye içerisinde birlik, beraberlik ve dayanışma çok önemli. bu dayanışmayı siyasi görüşleri ne olursa olsun herkesin bir araya gelmesi için önce siyasi iç barışın sağlanması çok önemlidir. dayanışma ancak böyle olabilir. türkiye çok büyük tehditlerle karşı karşıya. tüm bunların üstünden gelebilmek ve sağduyulu hareket edebilmek, rasyonel politikalar geliştirebilmek için hep böyle istişare, diyalog ve dayanışmanın şart olduğunu görüyorum" ifadelerini kullandı.

bir gazetecinin tsk'nın suriye'de ypg hedeflerini vurmasıyla ilgili olarak bir soruya ise abdullah gül, "devleti yönetenler, istihbaratı olanlar en doğru kararı verdikleri kanaatindeyim. çünkü bu konularda ayak üstü birşeyler söyleyemem" şeklinde yanıt verdi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;