Türkiye

Gül: MİT görevini yapar

PKK ile görüşmelerle ilgili olarak ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı, temasların normal olduğunu söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

Almanya'ya giderken konuştu

'Amaç terörü bitirmek'

Gül temaslarda bulunmak üzere Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un davetlisi olarak Berlin'e gitti
Gül temaslarda bulunmak üzere Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un davetlisi olarak Berlin'e gitti [REUTERS]

cumhurbaşkanı abdullah gül, milli istihbarat teşkilatı (mit) ile pkk arasındaki görüşmelere dair haberlerle ilgili olarak ilk kez bir açıklama yaptı. almanya ziyareti öncesi ankara esenboğa havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyen gül, mit'in türkiye'nin en önemli meselesi olan bir konuyla uğraşmasının normal olduğunu söyledi.

yapılan görüşmenin amacının terörü bitirmek olduğunu kaydeden gül, mit’in bu yöndeki bir strateji çerçevesinde üstüne düşeni yaptığını belirtti.

'görüşme kaydı' iddiası

bir süre önce internet ortamında yayınlanan ses kaydının, mit ile pkk yetkilileri arasında yapılan beşinci görüşmeye ait olduğu öne sürülüyor. görüşmenin norveç’in başkenti oslo’da yapıldığı iddia ediliyor.

görüşmede, dönemin mit müsteşar yardımcısı afet güneş ile o dönem başbakanlık müsteşar yardımcısı, şu anda ise mit başkanı olan hakan fidan’ın bulunduğu belirtilmişti.

pkk tarafından görüşmeye zübeyir aydar, sabri ok ve mustafa karasu’nun katıldığı, görüşmede arabulucu sıfatıyla üçüncü bir ülkenin yetkilisinin de olduğu ileri sürülmüştü.

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;