Fethullah Gülen

'Gülen tutuklansın' talebi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bozdağ, görüşmede Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve iadesini talep etti.

[Fotoğraf: AA]

adalet bakanı bekir bozdağ, abd adalet bakanı jeff sessions ile türkiye saati ile 17.30'de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. bozdağ-sessions telefon görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü.

bozdağ, yeni görevinden dolayı abd'li mevkidaşını tebrik etti ve gülen örgütü lideri fetullah gülen'in geçici tutuklanması ve iadesine yönelik türkiye'nin taleplerini net bir dille bir  kez daha ifade etti.

bozdağ,görüşme öncesinde fethullah gülen’in iadesi ile ilgili abd’ye ek evraklar gönderildiğini söylemişti ve şunları belirtmişti:

"biz türkiye olarak geçici tutuklama talebi dahil iade dosyalarını abd merkezi makamlarına ilettik. türkiyenin beklentilerini geçen ay yaptığımız görüşmede kendisine aktardık. ilave belgelerimizi de kendisiyle paylaştık. yeni adalet bakanına da bazı ilave belgeleri ilettik. terörist başı gülen’in bu darbeyi yaptığı ortada. bizim gönderdiğimiz belgeler de bunu açıkça ispat ediyor. biz bu belgelerin abd adli makamlarına gönderilmesini talep ettik. yeni bakana görevi nedeniyle tebrik gönderdim. ayrıca telefon ile de görüyme talebi ilettik. bugün akşam telefon görüşmemiz olacak. konuyu görüşeceğiz. kendisini türkiye’ye davet edeceğiz"

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;