Gülen örgütü soruşturmaları

Gülen'in iadesi sorusuna yanıt yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Türkiye’nin Fethullah Gülen’in iadesi için hukuki süreci başlatma girişimini değerlendirirken bilgi vermekten kaçındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Obama’nın IŞİD’e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisinin Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi. [AA-Arşiv]

abd dışişleri bakanlığı'ndaki günlük basın toplantısında psaki’ye başbakan recep tayyip erdoğan’ın 'fethullah gülen’in iadesi için hukuki süreç başlatılacağı' sözleri hatırlatıldı.

abd dışişleri sözcüsü bu konuda, “haberleri gördüm. bu konulardaki politikamız gereği, bekleyen ya da muhtemel iade talepleri ile ilgili konuşamam. yazık ki bu konuda söyleyebileceğim çok az şey var” dedi.

bir gazeteci ‘özel hayat nedeniyle mi' diye sorunca da psaki, “bu eskiden beri süregelen bir politika” dedi.

'abd vatandaşı olduğunu sanmıyorum'

gazeteciler bu konuda soruları ısrarla tekrarlarken, ‘resmi başvuru oldu mu’ sorusuna da psaki aynı yanıtı verip, “bekleyen veya muhtemel iade talepleriyle ilgili konuşamam” dedi.
gazetecilerle psaki arasında şu diyaloglar yaşandı:

soru: gülen abd vatandaşı değil mi?
psaki: sanmıyorum, belki olabilir. ama öyle olduğunu sanmıyorum.

soru: vizeleri boşverin, kendisi amerikan vatandaşı olmadığı halde şu an abd’de olduğu için vatandaşlarla aynı haklara sahip değil mi?
psaki: bu bizim çok eskiden beri var olan politikamız.

 

soru: bir dakika, abd’de bulunanlar vatandaş muamelesi görüyor mu?
psaki: konuşamam...  bekleyen ya da muhtemel iade talepleriyle ilgili bir şey diyemem.

kaynak: state.gov

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;