Gülen örgütü soruşturmaları

Gülen’in iadesine ‘yorum yok’

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Türkiye’nin Fethullah Gülen'in iadesini isteyip istemediğine yönelik soruya ‘Dışişleri Bakanlığı iade taleplerine ilişkin yorum yapmaz’ cevabını verdi.

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyor. [Fotoğraf: CİHAN / Arşiv]

abd dışişleri bakanlığı sözcüsü jen psaki, cemaat’e yönelik soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan fethullah gülen ile ilgili soruya cevap verdi. psaki, iade taleplerine ilişkin yorum yapamayacağını söyledi.

amerikalı bir gazeteci, washington'da düzenlenen basın toplantısında, "türk mahkemesi, taraftarları hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanan fethullah gülen için tutuklama kararı çıkardı. türk hükümeti iade istedi mi? istedilerse abd fethullah gülen'i iade eder mi?" diye sordu. bu tür soruları ilke olarak yanıtlamadıklarını söyleyen psaki, "haberleri gördük. politikamız gereği dışişleri bakanlığı iade taleplerine ilişkin yorum yapmaz, iade talebi yapıldığını onaylamaz ya da iade talebinin yapılmış olduğunu inkâr etmez. ayrıntıları türk hükümetine sormalısınız" dedi.

psaki aynı gazetecinin "türk hükümeti ya da mahkemeleri, yargıyı, muhalifleri ve karşı fikirde olanları bastırmak için kullanıyor mu?" sorusuna ise, "bu konulara ilişkin kaygılarımızı daha önce dile getirmiştik. bu özel konu için daha önce söylediklerimizden başka bir şey yok" yanıtını verdi.

cemaat'e yönelik soruşturmayı yürüten savcı hasan yılmaz, gülen cemaati lideri fethullah gülen hakkında yakalama kararı çıkarılması için 1. sulh ceza mahkemesi'ne başvurdu. talebi değerlendiren mahkeme abd'de yaşayan fethullah gülen hakkında yakalama kararı çıkardı.

gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması için adalet bakanlığı'na başvurulması bekleniyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;