Atletizm

Guliyev rekorla finalde

İsviçre'de düzenlenen 22'nci Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, Türk atlet Ramil Guliyev, 200 metrede Türkiye rekoru kırarak finale çıktı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Guliyev, Türkiye rekorunu kırdı. [Fotoğraf: AA]

zürih'teki letzigrund stadı'nda devam eden şampiyonada, 200 metre yarı final yarışı, iki seri halinde koşuldu. serilerini ilk üç sırada tamamlayan toplam altı atlet ile bunların dışında en iyi iki dereceyi elde eden sporcuların finale çıktığı mücadelede, ramil guliyev finale çıkma başarısı gösterdi.

birinci seride mücadele eden guliyev, 20.38'lik derecesiyle türkiye rekoru kırdı. serisini dördüncü sırada bitiren guliyev, genel klasmanda da beşinci sırada yer aldı.

büyük britanya'dan adam gemili ise 20.23'lük derecesiyle yarı final serisinde en iyi dereceyi yaptı. 100 metreyi 10 saniyenin altında koşan ilk beyaz atlet olan ve dün 100 metrede gümüşte kalan fransız christophe lemaitre ise 200 metrede 20.26'lık derece yaparak finale yükseldi.

türkiye adına 200 metrede mücadele eden bir diğer sporcu izzet safer ise sabah seansındaki eleme serisini geçememişti.

erkekler 200 metre finali cuma günü koşulacak.

guliyev ve safer, 16 ağustos cumartesi günü erkekler 4x100 metre elemelerinde de yarışacak.

tarık langat akdağ dokuzuncu

erkekler 3000 metre engelli finalinde piste çıkan türk atlet tarık langat akdağ, dokuzuncu oldu.

son avrupa ikincisi tarık langat akdağ, 8:33.13'lük derecesiyle dokuzuncu sırada yer aldı.

yarışta altın madalyayı 8:25.30'luk derecesiyle fransız mahiedine mekhissi benabbad kazandı.

fatih avan elemelerini geçemedi

türk atlet fatih avan, erkekler cirit atma elemelerini geçemedi.

a ve b gruplarından oluşan erkekler cirit atma elemelerinde, 81 metre ya da en iyi 12 dereceyi yapan atletlerin finale çıktığı mücadelede fatih avan elendi.

a grubunda mücadele eden avan, 73.28'lik derecesiyle serisini 11'inci sırada bitirdi. türk sporcu, genel klasmanda da 25'inci sırada yer aldı.

elemelerde, finlandiya'dan antti ruuskanen 83.76'lık derecesiyle birinci oldu.

22. avrupa atletizm şampiyonası'nda cuma günü 5 türk sporcu yarışacak.

kadınlar gülle atma elemelerinde emel dereli, kadınlar yüksek atlamada burcu yüksel, kadınlar 3000 metre engelli elemelerinde özlem kaya, erkekler 1500 metre elemelerinde ilham tanui özbilen, erkekler 200 metre finalinde ise ramil guliyev mücadele edecek.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;