CHP

Güneş’ten CHP’ye Kurultay çağrısı

Eski CHP milletvekili Hurşit Güneş, AKP-CHP koalisyonunun mümkün olamayacağını belirterek ihtimalleri görüşmek üzere CHP’ye küçük kurultay çağrısında bulundu.

Güneş, 7 Haziran seçimi için aday gösterilmemesine tepki göstermişti. [Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

7 haziran genel seçimlerinde chp’den aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen eski milletvekili hurşit güneş, yazılı bir açıklama yaparak chp’yi ‘küçük kurultayı’ toplamaya çağırdı. güneş, akp-chp koalisyonu söylentilerinin chp yönetimini zan altında bıraktığını belirtti.

chp’nin hükümet kurmak için kiminle koalisyon kuracağını görüşmek için küçük kurultayın toplanması gerektiğini belirten güneş, “chp başından bu yana ülkenin başına bela olan bu iktidarı defetmeye çabalamaktadır ve elbette bu mücadelesini sürdürecektir” dedi. akp’nin iktidar ortağı olmanın yapılanları onaylamak anlamına geleceğini, halkın nefretinin azalmayacağı düşüncesini de açıklamasına ekledi.

hurşit güneş’in açıklamasında şu satırlar yer aldı:

“akp ile chp’nin bir koalisyon protokolü imzalayacak ölçüde hiçbir ortak ilke ya da ülküsü yoktur. malum; son seçimlerde halk başkanlık sistemine geçit vermemiştir. bu mutluluk vericidir. öte yandan, halk akp’ye de tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu da vermemiş, sadece birinci parti yapmıştır. o halde akp, iktidarını ancak bir koalisyonla yürütebilir. fakat bunun en doğalı akp’nin kendisine en yakın programa sahip siyasal partiyle bu koalisyonu oluşturmasıdır. ve bu, asla chp değildir, olmamalıdır!

“halk hükümet kurma görevini chp’ye de tek başına vermemiştir. bu durumda, bir hükümet oluşturma görevi düşecekse, bunun kiminle olacağı ve koşulları (parti meclisinden alınan bir kararla yetinmeyerek) mutlaka bir küçük kurultayın toplanmasıyla sağlanmalıdır.

“chp yönetimi kuşkusuz bilgi, birikim ve deneyim sahibidir. son seçimlerde alınan oy oranını akp ile ortaklığa varacak ölçüde başarısız bulması mantık dışıdır.” 

chp’ye ‘adil olmama’ eleştirisi yapmıştı

güneş, aday adayı olduğu kocaeli’de chp’nin önseçim yapmasını talep etmiş, ancak bu talebi reddedilmişti. 7 haziran seçimi için aday gösterilmeyen güneş “kocaeli’nde önseçim istedik. çalışmaya başladık. sonuç görününce merkez yoklamasına döndü. liste dışı kaldık. chp yönetimi seçimden kaygılı mı? ben partide ön seçimi ısrarla isteyen tek kişiydim. genel başkan, benim uzak ara birinci çıkacağımı görerek ön seçim ve aday yoklaması yaptırmadı. bu durumda liste dışı bırakılmamın adil olmadığını düşünüyorum” diyerek partisini eleştirmişti.
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;