2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Gurbetçinin seçiminde ilk adım

Yurt dışında yaşayan Türklerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanacakları oylarla ilgili süreç başladı. Gurbetçiler pazartesi sabah 08.00 itibariyle Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinde oy verecekleri gün ve saat aralığını belirlemeye başladı. Başvurular 4 gün sürecek, 25 Temmuz'da sona erecek.

İÜ'de dün 3 bin 2 öğretim üyesinin katılımı ile rektörlük seçimleri yapıldı.

yurt dışında yaşayan 2 milyon 783 bin 660 seçmen, 54 ülke ve 103 temsilcilikte oy kullanacak. bunun için randevu almaları gerekiyor. seçmenler, www.ysk.gov.tr adresi üzerinden alınacak randevuyla oy verilecek gün ve saat aralığı belirleniyor. belirlenen oy verme gününde oyunu kullanmayan seçmenler, sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oyunu kullanabilecek. 

sistemden oy verme gün ve saat aralığını belirleme işlemi, 25 temmuz 2014 cuma günü saat 17.00'de sona erecek. yurtdışında oy kullanma işlemi ise 31 temmuz perşembe günü ile 3 ağustos cumartesi tarihleri arasında yapılarak türkiye'deki seçimden 1 hafta önce tamamlanmış olacak.

oy kullanılmazsa son şans gümrük kapıları

yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlere bu işlem sonunda oy verme gün ve saat aralığı ile hangi sandıkta oy kullanacağı sistem tarafından aynı anda bildirilecek. sistem tarafından seçmenden hem birinci hem de ikinci tur oylama için gün ve saat aralığı belirlemesi istenecek.

seçmen, türkiye cumhuriyeti kimlik numarası, doğum tarihi ve aile sıra numarasını girerek oy verme gününü belirleyebilecek. seçmenlerin, belirlenen gün ve saat aralığında oylarını kullanmaları gerekecek, ancak bu saat aralığı dışında gelenler aynı gün içinde sıraya girmek koşuluyla oylarını kullanabilecek.

oy verme bitiş saati 17.00 itibariyle sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenlere oyları kullandırılacak, saat 17.00'den sonra gelen seçmene ise oy kullandırılmayacak.

belirlenen oy verme gününde oyunu kullanmayan seçmenler, sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecek. gümrük kapılarında oy verme işlemine 26 temmuz 2014 cumartesi günü başlanacak.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;