2014 Yerel seçim

Güroymak'ta seçim iptal edildi

Bitlis’in Güroymak ilçesinde BDP'li aday Mehmet Emin Özkan'ın belediye başkanlığını kazandığı seçim iptal edildi. Bitlis İl Seçim Kurulu, seçimlerin 1 Haziran 2014'te tekrar yapılmasını kararlaştırdı.

Konular: BDP, AKP

Haberin Öne Çıkanları

Güroymak'ta BDP kazanmıştı

Oylar 4 kez sayıldı

Bitlis Güroymak'ta seçim 1 Haziran 2014'te tekrarlanacak. [AA]

bdp'nin adayı mehmet emin özkan 44 sandıkta 4 bin 522 oy aldı ve ak parti'li hüseyin mutlu'yu 32 oy farkla geçerek seçimi kazandı.

ak parti seçim sonucuna itiraz ederek sandıkların yeniden sayılmasını istedi.

güroymak ilçe seçim kurulu'nda itirazlar sonucunda oylar 3 kez sayıldı. ilçede yapılan sayımlarda sonuç değişmeyince ak parti bu kez bitlis il seçim kurulu'na itiraz etti. il seçim kurulu'nda yapılan dördüncü sayımda bir sandıkta kullanılan oy zarflarında mühür olmadığı tespit edildi. bitlis il seçim kurulu iptal ettiği seçimlerin yeniden 1 haziran 2014'te yapılmasını karara bağladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;