2022 Dünya Kupası

Haftada 500 milyon dolar harcıyor

2022 Dünya Kupası’nın ev sahibi Katar, projeler için haftada yaklaşık 500 milyon dolar harcıyor. Alt yapı dahilinde toplam harcamanın 200 milyar dolar olması bekleniyor.

Konular: Spor, Futbol, Katar
Al Rayyan Stadı'nın görseli. [Getty]

katar maliye bakanı ali shareef al-emadi, hükümet tarafından yabancı gazeteciler için düzenlenen basın gezisinde 2022 dünya kupası ile ilgili bilgiler verdi. yapılacak harcamaların 2021’e kadar süreceğinin söyleyen bakan haftada yaklaşık 500 milyon dolar harcadıklarını ifade etti.

2022 için önümüzdeki üç-dört yılda tüm projelerimizi bitireceğiz diyen al-emadi’ye göre toplam harcama 200 milyar dolar’ı bulacak. bu para sadece stadyumlar için harcanmıyor. dünya kupası için yeni yollar, yeni bir havalimanı, hastaneler, demiryolları, limanlar yapılıyor. yöneticiler, projeleri tam taraftarlar gelirken bitirmek istemiyor, önceden tüm projelerini tamamlamak istiyor.

‘en pahalı dünya kupası mı olacak’ sorusuna ise maliye bakanı ‘hayır’ cevabını veriyor:

“biz altyapıyla birlikte 200 milyar dolar yatırıyoruz. sadece dünya kupası’na bakarsanız öyle olmadığını görürsünüz”

al-emadi, enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle bir dönem bütçe kısıtlanmaları yaşanan katar’da dünya kupası projelerinin kesintilerden korunduğunu söyledi. piyasanın toparlandığını ifade eden maliye bakanı, artık rahat olduklarını ifade etti.

katar, dünyanın en büyük üçüncü doğalgaz rezervine sahip ülkesi ve günde 800 bin varil petrol üretiyor.

kaynak: afp
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;