Türkiye Süper Ligi

Haftayı Beşiktaş kapattı

Türkiye Süper Ligi ikinci yarının ilk haftasında Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni deplasmanda Demba Ba ve Olcay Şahan'ın golleriyle 2-0 yendi.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Demba Ba kariyerinin en golcü sezonlarından birini yaşıyor. [AA]

beşiktaş, şampiyonluk yolundaki rakiplerinin kayıpsız kapattığı haftada fire vermedi.

birçok oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıkan beşiktaş'ta demba ba'nın 69'uncu dakikadaki serbest vuruş ve 77'de olcay şahan'ın golleri takıma galibiyeti getirdi. 90'ıncı dakikada beşiktaş'ın savunma oyuncusu pedro franco kırmızı kartla oyundan atıldı. bu, siyah beyazlıların bu sezon gördüğü sekizinci kırmızı kart oldu. 

kerim frei'ın oğuzhan'ın yerine oyuna girmesinin ardından beşiktaş, ev sahibi takımın kalesine daha fazla geldi ve golleri de buldu. 

senegalli futbolcu hafta arasında adana demirspor'a da güzel bir gol atmıştı. olcay şahan da sekiz maçın aranın ardından golle tanıştı. 
 

17. Hafta

konya 2-3 bursa
trabzon 3-1 sivas
cumartesi
başakşehir 2-2 mersin iy
gaziantep 1-0 balıkesir
akhisar bld 2-2 eskişehir
kasımpaşa 0-3 fenerbahçe
pazar
karabük 1-2 kayseri erciyes
galatasaray 2-0 çaykur rize
pazartesi
gençlerbirliği 0-2 beşiktaş

beşiktaş bu galibiyetle 38 puana yükseldi. lider fenerbahçe'yi bir puan geriden takibini sürdürdü. gençlerbirliği ise 22 puanda kaldı. siyah beyazlılar deplasmandaki galibiyet serisini beşe çıkardı. 

beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan sivok, cenk gönen, cenk tosun, veli kavlak, sosa ve mustafa pektemek, gençlerbirliği karşısında takımlarındaki yerlerini alamadı.  kart cezası biten atiba hutchinson ise başkent deplasmanında formasına kavuştu ve sahaya 11'de çıktı.

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, ara transfer döneminde takıma katılan alexander milosevic'i gençlerbirliği karşısında 18 kişilik maç kadrosuna aldı. milosevic, yedek kulübesinde otururken, diğer yeni transfer daniel opare ise lisansı yetişmediği için ankara deplasmanında görev yapamadı.

gençlerbirliği'nde stancu cezalı

başkent ekibinde, kırmızı kart nedeniyle cezalı durumda bulunan stancu takımdaki yerini alamadı.

rumen futbolcunun yokluğunda, teknik direktör irfan buz, forvet hattında geçen sezon spor toto 2. lig takımlarından hacettepe'de oynayan berat tosun'a şans verdi. başkent temsilcisinde ayrıca sakatlıkları bulunan tomic ve irfan can kahveci forma giyemedi.

gençlerbirliği'nde sarı kart ceza sınırında bulunan tosic, mervan çelik, ahmet çalık ve doğa kaya, bu karşılaşmada kart görmeleri halinde pazar günü ankara'da oynanacak çaykur rizespor karşılaşmasında görev alamayacak.

beşiktaş taraftarı tribünleri doldurdu

öte yandan beşiktaş taraftarları, kendilerine ayrılan tribünü doldurdu. saatli kale arkası tribündeki yerlerini alan siyah beyazlı taraftarlar, maç öncesinde de takımlarına büyük destek verdi.

gençlerbirliği taraftarlarına ayrılan tribünde ise büyük boşluklar göze çarptı.

zemine 20 günlük bakım

ankara 19 mayıs stadı'nın zemini, 20 günlük bakımın ardından gençlerbirliği-beşiktaş maçıyla test olacak.  yetkililerden alınan bilgiye göre, lige verilen arada zemine bakım yapıldığı ancak ankara'daki soğuk ve yağış nedeniyle istenilen seviyeye getirilemediği öğrenildi.

bu sürede ankaragücü'nün ligde oynadığı kahramanmaraspor maçı, gölbaşı stadı'nda oynanmış, sarı-lacivertlilerin, istanbul başakşehir ve gençlerbirliği'nin cizrespor ile oynayacağı ziraat türkiye kupası maçları ankara cebeci stadı'na alındı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;