Türkiye

Hakkâri'de bazı bölgeler 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Hakkâri Valiliği, il ve ilçelerde artan PKK saldırılarına karşı güvenlik nedeniyle bazı bölgeleri 5-19 Ağustos arasında "özel güvenlik bölgesi" ilan etti. Sivillerin giriş ve çıkışları yasaklandı.

Konular: PKK, Türkiye
[ARŞİV] [Fotoğraf: AA]

hakkâri valiliği'nden yapılan açıklamada, bazı bölgelerin "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği duyuruldu. 5 ağustos 2015 saat 00:01’den 19 ağustos 2015 saat 23:59’a kadar, "özel güvenlik bölgesi" ilan edilen yerlere vatandaşların girmesi yasaklandı. açıklama şöyle:

"ilimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla, bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."

girişi yasaklanan bölgeler

valilik açıklamasında hakkâri merkez ve ilçelerinde "özel güvenlik bölgesi" ilan edilen bölgeler şöyle sıralandı:

"2565 sayılı askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri kanunu’nun 32/a maddesi gereğince, yüksekova ilçesi sınırlarında bulunan, dağlıca ve çevresi (dikenpınarı mevkii - alandüz mahallesi - dilekli yaylası - ikiyaka dağları - belkıstepe arasında kalan bölge. iki yaka dağları - sat sivrisi (evretküme sırtı - gevenakurkitepe - ömerkuyusutepe - karanişritepe - sernohola sırtı - şervinetepe - lebaydektepe - havretepe - kâhta yayla mevkii - bozkaya mahallesi batısı - dağlıca dağları - eşektepe arasında kalan bölge), ilimiz merkez sınırları içerisinde bulunan, meydanpürümüz (çanaklı köyü - oğul köyü - yoltepe mevkii - arsan dağı - katırgediği arasında kalan bölge)."

kars'ta "geçici askeri güvenlik bölgesi"

kars valiliği de askeri operasyonlar nedeniyle bazı bölgelerin 15 gün süreyle 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.

valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, kağızman'ın çemçe-madur bölgesi ve sarıkamış'ın boyalı ormanları bölgesinin, "yapılacak askeri operasyonlar nedeniyle sivil vatandaşların zarar görmemesi için" 15 gün "geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan edildiği belirtildi.

tunceli-erzincan yolu halen kapalı

tunceli valiliği ise pazartesi günü ulaşıma kapatılan tunceli-erzincan karayoluyla ilgili açıklama yaptı. açıklamada, "bazı basın ve yayın organlarında yer alan tunceli valiliği'nce 'tunceli-erzincan karayolu ulaşıma kapatıldı' haberlerinde bahsi geçen yol, bölücü terör örgütü mensuplarınca yakılan araçlar ve araçların yakıldığı yerde tuzaklanmış patlayıcıların bulunması nedeniyle ulaşıma kapanmış olup, vatandaşımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılarak, yolun açılması ve güvenli ulaşımın sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir" denildi.

karayolu, pazartesi günü valilik tarafından "pkk tehdidini önlemek" gerekçesiyle ulaşıma kapatılmıştı.

[[Fotoğraf: AA - Arşiv]]

kaynak: hakkâri valiliği, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;