Suriye'de iç savaş

Halep ve Yebrud'a yoğun saldırı

Şam yönetimi kuzeyde Halep'e, batıda ise Lübnan sınırındaki stratejik Yebrud kasabasına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Son 24 saatte 4'ü çocuk, 64 kişi hayatını kaybetti.

Konular: Ortadoğu, Suriye
Rejim güçleri Halep'i varil bombaları ile vuruyor. [AFP]

suriye yerel koordinasyon komitesi, orduya ait helikopterin halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan muyesir bölgesini varil bombaları ile vurduğunu duyurdu. bölgede bulunan al jazeera kaynaklarına göre saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

yıkılan binaların enkazında kalanlar ağır bombardımana rağmen kurtarılmaya çalışılıyor. 

doktor ve ilaç yetersizliği de yaralıların hayatını kaybetmesine neden oluyor. birçok yaralı ya hastanelerin bahçesinde tedavi edilmeye çalışılıyor, ya da en yakın bölgelerdeki hastanelere naklediliyor.

diğer bölgeler

komite ayrıca, başkent şam'ın deraya bölgesine varil bombalı saldırı düzenlendiğini; duma, yebrud, kabun ve cobar bölgelerinin de rejim tarafından vurulduğunu duyurdu.

rejim güçleri ayrıca muhaliflerin elinde bulunan hama’nın muvrek kasabasına hizbullah üyelerinin de destek verdiği bir saldırı düzenledi.

muhaliflerin aktardığı bilgilere göre saldırı yaşanan çatışmaların ardından püskürtüldü. çatışmalarda her iki taraftan da yaralananlar olduğu belirtildi.

rejim yebrud’a ilerliyor

şam'ın kalamun bölgesinde yer alan stratejik öneme sahip yebrud kasabası ise havadan ve karadan bombalanıyor. muhalifler kasaba çevresinde bulunan tepeleri elinde tutmaya devam ediyor.  

al jazeera kaynakları, şam’ı kuzey bölgelerine bağlayan yebrud’dan geçen uluslararası karayolunun bir bölümünü rejim güçlerinin ele geçirdiğini aktardı.

karayolu, beşşar esed’e bağlı güçler tarafından geçişlere kapatıldı. kasabadan lübnan sınırına kaçmaya çalışan siviller dağlık bölgede bulunan patika yolları kullanıyor.

suriye resmi haber ajansı (sana) ordu birliklerinin yebrud’a bağlı rima köyü ve çevresindeki diğer yerleşim birimlerini tamamen ele geçirdiğini duyurdu.

sana, çatışmalarda çok sayıda 'teröristin' öldürüldüğünü ve rejime bağlı güçlerin yebrud’u almak için ilerlediğini aktardı.

suriye insan hakları gözlemevi'ne göre, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlarda, şam'ın banliyölerinde 25, humus'ta 13, halep'te 13, deyr ez zor ve deraa'da dörder, hama'da üç ve idlib'te iki olmak üzere 64 kişi hayatını kaybetti.

kaynak: al jazeera

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;