Suriye'de iç savaş

Halep’te varil bombalı saldırı: 15 sivil öldü

Suriye’nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki bir bölgeye yapılan varil bombalı saldırıda en az 15 sivil hayatını kaybetti.

londra merkezli suriye insan hakları gözlemevi, esed rejimine ait uçakların, suriye’nin halep kentinde muhaliflerin kontrol ettiği maadi bölgesi yakınlarına varil bombalarıyla saldırdığını duyurdu.

gözlemevine göre atılan iki varil bombası, perşembe günü bab el nayrab’daki varil bombalı saldırıda ölenler için kurulan taziye çadırı yakınlarına isabet etti. saldırılarda en az 15 sivil hayatını kaybetti.

afp ikinci varil bombası saldırısının, ilk varil bombasında yaralananlara yardım etme çabaları sırasında bölgeyi vurduğunu duyurdu. anadolu ajansı’na konuşan halep'teki sivil savunma yetkililerinden ibrahim ebu leys de ''askeri helikopter bab neyrab semtindeki taziye çadırını varil bombasıyla vurdu. ardından bölgeye giden halka rejim güçleri ikinci bir varil bombasıyla daha saldırdı. bu nedenle ölü sayısı yüksek, daha da artmasından endişe ediyoruz'' diye konuştu.

perşembe günü bab el nayrab’daki varil bombalı saldırıda 11’i çocuk 15 kişi ölmüştü.

kaynak: afp ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;