Suriye'de iç savaş

Halep’te yoğun çatışmalar

Kentin Birec bölgesinde muhalifler ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Hama, Dera ve Şam’ın kırsal kesimlerinde muhaliflerin elinde olan yerleşim birimleri rejime bağlı savaş uçakları tarafından bombalandı.

Konular: Suriye, Ortadoğu
Hür Suriye Ordusu askerleri uçaksavarlarla rejimin uçaklarını düşürmeye çalışıyor. [Reuters]

muhalifler, rejim güçlerinin halep’ın kuzeydoğu kapısı olarak kabul edilen birec bölgesine ilerleme çabalarına karşı direnmeye çalışıyor.

rejimin savaş uçakları halep’in bizze meydanına ve kuzeykırsal kesimindeki hreytan bölgesindeki şeri heyet binasına iki ayrı hava saldırısı gerçekleştirdi. saldırılarda en az bir kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

perşembe günü türkiye sınırındaki babusselam sınır kapısında 60 kişinin hayatını kaybettiği bir patlama meydana geldi. muhalif birlikler patlamadan irak şamislam devleti (işid) örgütünü sorumlu tutuyor.

dera'da çatışmalar

rejime bağlı savaş uçakları dera'nın kırsalında yer alan casim kasabasındaki seyyar hastaneyi hedef aldı. bombalanan hastanede dördü sağlık ekip mensubu 10 kişi öldü.

suriye ordusu helikopterleri, ayrıca kentteki basraşam ve yafa bölgelerine varil bombalarıyla saldırdı. derabelad ve sed yolu beldelerine de bombalandı.

muhalif birlikler ise, dera'nın beled bölgesinde rejimi elinde son kalan münşiyye mahallesini ele geçirmek için ‘hendek şehitleri ‘ adıyla yeni bir saldırı başlattı.

birlikler saldırıdan önce mahallede yer alan rejim askerlerinin karargâhlarına yönelik bombalı saldırı düzenledi.

şam'da çatışmalar 

rejim savaş uçakları, şam'ın kırsal kesiminin doğu guta bölgesindeki meliha mahallesine sekiz ayrı hava saldırısı gerçekleştirdi. meliha gölgesinin birçok noktası, muhalifler ile ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

şam’ın harasta bölgesindeki beyruni hastanesinin çevresine havan toplarının düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

suriye devrim koordinasyonları birliği, rejimin şam’ın zabadani, duma ve cobar bölgelerini varil bombalarıyla saldırdığını, deraya bölgesinde ise muhalifler ile rejim güçleri arasında çatışmalar yaşandığını bildirdi.

hama idlib ve lazkiye'de çatışmalar var

hür suriye ordusu (hso) hama kırsal kesimindeki rejime ait tel milh güvenlik noktasını topla ve havan mermileriyle vururken, rejimin savaş uçakları buna hava saldırısıyla cevap verdi.

hama’nın doğu kırsal kesiminde muhalifler ile işid mensupları arasındaki çatışmaların sonucunda muhalifler, şair ve ikeyrabat köylerinin hâkimiyetini ele geçirdi.

muhaliflere ait mesar press yerel haber ağına göre humus’un resten bölgesinde de çatışmalar meydana geldi, iki rejim askeri öldü.

rejimin savaş uçaklarının idlib’in marat numan ilçesine gerçekleştirdiği hava saldırısında da birçok kişi yaralandı. benş ilçesine gerçekleştirilen hava saldırısında ise iki kişi öldü çok sayıda kişi yaralandı.

muhalifler, idlib’in han şeyhun ilçesindeki rejime ait hazzanat güvenlik noktasını topla vurdu.

muhalifler lazkiye kırsal kesiminde rejime ait bir tankı etkisiz hale getirdi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;