Kültür-Sanat

Halit Akçatepe'ye veda

Cuma günü hayatını kaybeden sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe için Caddebostan Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

[Fotoğraf: DHA]

istanbul caddebostan kültür merkezi'ndeki törene halit akçatepe'nin ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri katıldı. "benim ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz" diyen akçatepe son kez sahneye çıktığında yalnız değildi. ckm'nin 600 kişilik büyük salonunda boş yer kalmadı. 

akçatepe'nin eski eşi tülin alpman, ikinci eşi rezzan akçatepe ile çocukları itır, ebru, günsu akçatepe ve torunları alara ile cem taziyeleri kabul etti. sanatçının türk bayrağına sarılı tabutu son kez sahneye çıkarıldı. "unutmayacağız" yazısıyla sanatçının bir fotoğrafı ve rol aldığı filmlerden kesitler perdeye yansıtıldı. chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği anma töreninde akçatepe'ye veda için konuşmalar yapıldı.

törenin ardından halit akçatepe alkışlarla sahneden uğurlandı.

akçatepe'nin cenazesi üsküdar şakirin camii'nde öğle vakti kılınan namazın ardından karacaahmet mezarlığı'nda toprağa verildi.

[Fotoğraf: AA]

hababam sınıfı’nın "güdük necmi"si, usta sinema sanatçısı halit akçatepe cuma günü 79 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

usta oyuncu halit akçatepe vefat etti

halit akçatepe'nin hayat verdiği unutulmaz karakterler

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;