PKK

Halk uzman çavuşu korudu

Şırnak'ta yolu kesilen uzman çavuşun eşinin arabadan inip araya girmesi sonucu çevredekiler olaya müdahil oldu. Şemdinli'de ise PKK'nın köprü bombalaması protesto edildi.

ARŞİV [Fotoğraf: Reuters]

şırnak’ta özel harekât tabur komutanlığı’nda görev yapan bir uzman çavuş hastalanan eşini çocuklarıyla birlikte sabah saatlerinde şırnak asker hastanesi’ne götürdü. hastane çıkışı ailesiyle şırnak merkezine dönen uzman çavuşun yolu ömer kabak meydanı’nda pkk’lılar tarafından kesildi. çevrediki esnaflar ve oradan geçenler olayı an be an izledi.

adının açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığının anlattıklarına göre, pkk’lılar arabanın kapısını açarak uzman çavuşu aşağı indirdi. bu sırada eşi kendi kapısını açarak uzman çavuş ve pkk’lıların yanına gitti. uzman çavuşun eşi, "onu öldürecekseniz beni de öldürün" diye bağırınca çevredekiler olaya müdahil oldu. pkk’lılar ile uzman çavuş ve eşinin arasına giren şırnaklılar pkk’lılardan aileye dokunmamalarını isteseler de ikna edemediler.

bu sırada kalabalıktan bir gurup uzman çavuş ve eşini tekrar arabalarına bindirdi. uzman çavuş arabasını hareket ettirdiğinde pkk’lılardan biri kalabalığı yararak bir el ateş etti. uzman çavuş hafif şekilde yaralandı ancak olay yerinden uzaklaşmayı başardı.

olaydan sonra pkk’lılar bölgeyi terk ederken yola kurdukları barikat yine çevredekiler tarafından kaldırılarak yol açıldı. hafif yaralanan uzman çavuşun tedavisi sürüyor. şırnak merkezde ve çevresinde kaçan pkk’lıların yakalanmaları için operasyon başlatıldı.

ayrıca bugün olay yerine giden sivil giyimli asker ya da polis olduğu tahmin edilen kişiler, çevredekilere yardımlarından dolayı teşekkür etti.

köylülerden pkk’ya protesto

hakkâri’deki konur vadisi'nde yaşayan köy sakinleri, şemdinli ilçe merkezi güzergâhındaki köprülerin pkk mensuplarınca kullanılamaz hale getirilmesini protesto etti.

konur vadisi'ndeki konur ve uğuraçan köyleriyle bu köylere bağlı aktütün, dereyanı ve yeşilbayır mezralarından bir araya gelen yaklaşık 400 kişi, dün 30 minibüsle mehendi bölgesine hareket etti. burada araçlardan inerek tahrip edilen mehendi-1 köprüsü'ne doğru yürüdü.

anadolu ajansı, köylülerin bölgeye gelen askerleri "en büyük asker bizim asker" sloganları ve alkışlarla karşıladığını bildirdi. ajansa göre, köylüler güvenlik güçlerine sarılıp ağladı.

köylüler pkk’lıların, mehendi bölgesinde gerçekleştirdikleri eylemlerle, halkı açlık ve yokluğa mahkûm ederek kendi taraflarına çekmeye çalıştıklarını söyledi. pkk’lıların mehendi-su gediği istikametine hayvanlarını geçirmelerine, arazilerini, meralarını kullanmalarını engellediğini belirtti.

ayrıca, trafoların yakılarak haber alma özgürlüklerinin gasp edildiğini belirten köylüler, dağlıca'da kullanılamaz hale getirilen trafolar yüzünden 25 gündür enerjiden mahrum kaldıklarını ifade etti.

kaynak: al jazeera, dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;