İsrail - Filistin sorunu

Hamas Gilad Şalit'in görüntülerini yayınladı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, esir aldıktan 5 buçuk yıl sonra bir takas anlaşmasıyla İsrail'e iade ettiği Gilad Şalit'e ait görüntüler yayınladı. Şalit, görüntülerin bir bölümünde kumsalda mangal yaparken görülüyor. Şalit'in ailesine göre, görüntüler oğullarının esir hayatını yansıtmıyor.

gazze’yi yöneten hamas'ın askeri kanadı izzeddin kassam tugayları, “gölge birimi” adlı ‘gizli güvenlik’ birimini tanıtmak amacıyla bir video prodüksiyonu yayınladı. görüntülerde, bu birimin israilli esirlerin güvenliğini sağlamak ve onları saklamak amacıyla 10 yıl önce kurulduğu belirtiliyor. görüntülerde 2006 yılında esir alındıktan sonra 2011 yılında bir esir takası anlaşması kapsamında israil’e iade edilen asker gilad şalit’e ait kesitler de yer alıyor.

gazze’de esir olduğu döneme ait görüntülerinde, şalit'in, çayını içerken kitap okuduğu, televizyon izlediği, ‘gölge birimi’nin mensuplarıyla yemek yediği hatta kumsalda onlarla gündüz ve yüzü açık bir şekilde mangal yaptığı görülüyor.

kassam tugayları, birimin elinde başka esirlerin de olduğunu ima ederek 2014 gazze savaşında esir aldığı, israil'in 'ölü' dediği asker şaol aron'ın resimini taşıyan bir dosya ve iki resimsiz dosya daha gösterdi.

"görüntüler şalit’in yaşamını yansıtmıyor"

şalit’in ailesi ise kassam tugayları’nın yayınladığı görüntülere tepkili. aile, görüntülerin oğullarının esaret döneminde yaşadığı şartları yansıtmadığını iddia ediyor.

şalit ailesi, israil radyosunda yer alan açıklamasında "hamas’ın yayınlamış olduğu şalit’in esaret dönemine ait görüntüler, hiçbir şekilde esir tutulduğu 5 buçuk yıl boyunca olanları, yaşadığı korkuyu ve yalnızlığı yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;