Cezayir

'Hastalığım görevime engel değil'

Cezayir Cumhurbaşkanlığı'na dördüncü kez aday olan Abdulaziz Buteflika, muhaliflerin iddiasının aksine sağlık sorunlarına rağmen ülkeyi yönetebilecek durumda olduğunu açıkladı.

Konular: Ortadoğu, Cezayir
Buteflika, uzun süredir basına konuşmuyordu. [Al Jazeera]

17 nisan'da yapılacak seçimlerde adaylığını koyan cumhurbaşkanı buteflika, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, yaşadığı sağlık problemlerinin siyasi yeteneğini etkilemediğini ve görevden çekilmesi için mazeret olmadığını belirtti.

adaylığını cezayirlilerin kendisine yaptığı çağrı üzerine ilân ettiğini belirten buteflika, "bu çağrıya olumlu bir yanıt vermek benim görevim, hayatım boyunca hiçbir zaman görev çağrısından kaçmadım" ifadelerini kullandı.

muhalifler: sağlığı müsait değil

buteflika 22 şubat’ta, 17 nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dördüncü kez aday olduğunu açıklamıştı.

adaylığının açıklanmasının ardından muhalifler tarafından birçok yerde protesto gösterileri düzenlendi.

muhalifler, hastalığı nedeniyle seçim kampanyalarında aktif şekilde yer alamayacak olan buteflika'nın sağlığının ülkeyi yönetmesine izin vermediğini savunurken, cumhurbaşkanı'nı yolsuzluğa karışmakla da suçluyor.

yönetim karşıtları buteflika'ya defalarca adaylıktan çekilmesi için çağrıda bulunmuştu. ülkede son dönemde açıklanan anketlere göre buteflika'nın seçimleri dördüncü kez kazanma ihtimali oldukça yüksek.

27 nisan 1999’dan beri cezayir cumhurbaşkanı olan buteflika’nın destekçileri, onu 1990’larda yaklaşık 200 bin kişinin öldüğü iç savaş ortamından ülkeyi kurtaran kişi olarak görüyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;