Kafkasya

Hazar Denizi'ndeki yangın 68 gün sonra söndürüldü

Hazar Denizi'ndeki Güneşli petrol yatağındaki 10. platformda çıkan yangın 68 gün sonra söndürüldü.

Konular: Azerbaycan, Kafkasya

azerbaycan olağanüstü haller bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, aralıksız devam eden söndürme çalışmalarında sonuca ulaşıldığı ve yangının çarşamba günü yerel saatle 19:24'te tamamen söndürüldüğü bildirildi.

4 aralık 2015'te petrol ve doğalgaz üretimi yapılan 10 platformda gaz borusunun patlaması sonucu yangın çıkmıştı. yangın sırasında platformda bulunan 63 işçiden 33'ü kurtarılmış, 1 kişinin cesedine ulaşılmıştı. bindikleri botun halatının kopması sonucu denize düşen 29 işçi kaybolmuş, bu işçilerden 11'inin cesedi bulunmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;