HDP

HDP'li Baluken hakkında yakalama kararı

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince tahliyesine karar verilen HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında, üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Konular: Türkiye, HDP
[Fotoğraf: AA / Arşiv]

diyarbakır 8. ağır ceza mahkemesi'nde 30 ocak'ta görülen ilk duruşmada hdp diyarbakır milletvekili idris baluken hakkında verilen tahliye kararı üzerine savcılık, üst mahkemeye itiraz etti.

itirazı değerlendiren diyarbakır 1. ağır ceza mahkemesi baluken'in tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkardı.

iddianamede baluken hakkında, "devletin birliği ve ülke bütünlüğü bozmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak, ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis isteniyor.

diyarbakır milletvekili baluken, bingöl cumhuriyet başsavcılığı tarafından hakkında açılan soruşturma kapsamında 4 kasım 2016'da tutuklanmıştı.

idris baluken tutuklandığı sırada hdp grup başkanvekilliği görevini yürütüyordu. baluken tutuklanınca bu görev ahmet yıldırım'a verilmişti.

aralarında eş genel başkanlar selahattin demirtaş ve figen yüksekdağ ile parti sözcüsü ayhan bilgen'in de olduğu 11 hdp'li vekil halen tutuklu.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;