HDP

HDP'li vekile tahliye

4 Kasım'da tutuklanan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Konular: HDP, Türkiye
Leyla Birlik [Fotoğraf: AA-ARŞİV]

şırnak cumhuriyet başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 kasım'da gözaltına alınarak tutuklanan halkların demokratik partisi (hdp) şırnak milletvekili leyla birlik hakkında, şırnak ikinci ağır ceza mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi. silivri cezaevi'nde bulunan birlik'in, ses ve görüntülü bilişim sistemi (segbis) üzerinden katıldığı duruşmada, mahkeme birlik hakkında tahliye kararı verdi.

duruşmayı izleyen hdp şırnak milletvekili aycan irmez, birlik'in bugün silivri cezaevi'nden tahliye edileceğini söyledi.

leyla birlik'in yargılandığı davada hazırlanan iddianamede, birlik'in, 'terör örgütüne üye olma', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak', 'hakaret' ve 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme ve yönetme' suçlarından 37 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

doğan haber ajansı, leyla birlik'in salı günü şırnak'ta kontrol noktasında gözaltına alınan eşi mehmet birlik ile ilgili işlemlerinin ise sürdüğünü duyurdu.

birlik, hdp eşbaşkanları selahattin demirtaş ve figen yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 8 milletvekiliyle birlikte 4 kasım’da tutuklanmıştı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;