2015 Genel Seçimi

HDP’ye AB Bakanlığı

Açıklanan Geçici Bakanlar Kurulu’nda Avrupa Birliği Bakanlığı görevine HDP Milletvekili Ali Haydar Konca getirildi.

AB Bakanı Ali Haydar Konca. [Fotoğraf: AA]

hdp kocaeli milletvekili ali haydar konca, başbakan ahmet davutoğlu'nun açıkladığı geçici bakanlar kurulu'nda avrupa birliği bakanlığı görevine getirildi. hdp adına hükümette yer alan ali haydar konca, daha önce volkan bozkır'ın yürüttüğü avrupa birliği bakanlığı'na atandı. diğer hdp milletvekili müslüm doğan ise kalkınma bakanlığı'na atandı. 

konca, 1 şubat 1950'de muş'un varto ilçesinde doğdu.  1971'de ankara üniversitesi hukuk fakültesi’nden mezun olan konca, 1980 askeri darbesine kadar birçok şehirde kaymakamlık yaptı.

darbeden sonra göreve iade edilen konca, hassa, çüngüş ve sürmene kaymakamlığı görevlerini yürütmesinin ardından kocaeli valiliği hukuk işleri müdürlüğü’ne atandı.

bu görevinden istifa ederek kocaeli'de serbest avukat olarak çalışma hayatına devam eden konca, 1989 yerel seçimlerinde sosyal demokrat halkçı parti'den (shp) belediye meclis üyesi seçildi.

konca, bir süre sonra partiden ve belediye meclis üyeliğinden istifa etti. 2015 genel seçimleri’nde hdp’den aday olan konca, kocaeli milletvekili seçildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;