Kadına şiddet

Hemşireye tekme atana zorla getirilme kararı

Hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için otobüste tekme atan Abdullah Çakıroğlu hakkında bir sonraki duruşmaya "zorla getirilme kararı" çıkarıldı.

[Fotoğraf: DHA]

hemşire ayşegül terzi'ye geçen yılki kurban bayramı'nda nöbetten dönerken bindiği otobüste şort giydiği için tekme atan abdullah çakıroğlu hakkında, sonraki duruşmaya "zorla getirilme kararı" çıkarıldı.

şüpheli abdullah çakıroğlu üst üste birkaç kez gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. çakıroğlu hakkında "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 9 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açılmış ancak mahkeme çakıroğlu'nu salıvermişti.

çakıroğlu’nun serbest bırakılması tepkilere yol açınca şüpheli tekrar gözaltına alınmış ancak mahkeme abdullah çakıroğlu’nu tekrar tahliye etmişti.

mahkemenin verdiği karar üzerine ayşegül terzi, "serbest kalırsa tekrar yapacağından korkuyorum" demişti.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;