Bilim-Teknoloji

Here satıldı

Nokia'nın ünlü navigasyon altyapısı Here, BMW, Audi ve Daimler ortaklığına satıldı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Here, internetsiz kullanım gibi birçok yenilikçi özelliğe sahipti
Here, internetsiz kullanım gibi birçok yenilikçi özelliğe sahipti

telefon işini bir süreliğine microsoft’a devreden nokia, elindeki diğer ürünleri de satışa çıkarıyor. firmanın kendi alanında önemli bir ürünü olan here navigasyon altyapısı uzun süren görüşmeler sonucunda mercedes’in üreticisi firması daimler, bmw ve audi’nin kurduğu konsorsiyuma satıldı. 

nokia, here'ı adı geçen konsorsiyumdan yaklaşık 3 milyon dolar alacak. daimler başkanı dieter zetsche, yaptığı açıklamada ‘yaptığımız satın alım ile here’ı güvenli ve tüm araç üreticilerine açık bağımsız bir hizmet haline getirmeyi istiyoruz’ dedi. 

üç firmanın yaptığı ortak basın açıklamasında ise nokia’nın here altyapısını özellikle otonom (şöförsüz) sürüşte kullanılabileceğine dikkat çekildi. here, özellikle otonom sürüşte yol bilgilerinin doğru şekilde gösterilmesinde kullanılacak. 

yapılan satışın 2016 yılının ilk çeyreğinde sonuçlanması bekleniyor. windows phone, ios ve android işletim sistemleri için uygulamaları da olan here'ın bu uygulamalarının akibeti konusunda bir açıklama yapılmadı. here'ın en önemli özelliği 100'ü aşkın ülkenin detaylı haritasına sahip olması. bu özelliği ile birçok firmanın ilgisini çeken here sonunda satılmış oldu. 

kaynak: al jazeera   

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;