İnsan

Hiç tanımadan karaciğerini verdi

İzmir'de, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Büşranur Balcıoğlu, sosyal medyada paylaşılan çağrıyı görerek hiç tanımamasına rağmen yardımına koşan Nesrin Özdemir sayesinde hayata tutundu.

Konular: Türkiye, İnsan, Sağlık

izmir'de, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi büşranur balcıoğlu, sosyal medyada paylaşılan çağrıyı görerek hiç tanımamasına rağmen yardımına koşan nesrin özdemir sayesinde hayata tutundu.

balcıoğlu, akut karaciğer yetmezliği tanısıyla tedavi görüyordu. yaşaması için karaciğer nakline ihtiyaç duyan ancak ailesinden canlı donör bulamayan balcıoğlu'nun çaresizliğini ablası sosyal medyada paylaştı, yardım çağrısı yaptı. 

yüzlerce kişi tarafından paylaşılan mesaj doğru kişiye ulaştı. 

"paylaşımı gördüm ve sabah aradım"

bir çocuk annesi 35 yaşındaki nesrin özdemir, balcıoğlu'nun yaşamak için organ nakline ihtiyacı olduğunu öğrendiği gecenin sabahında aile ile irtibata geçti. doktorlarla konuşup sürecin çok riskli olmadığını öğrendikten sonra karaciğerinden bir parçayı balcıoğlu'na vermeyi kabul etti.

4 ocak'ta başarılı geçen operasyonla nakil gerçekleştirildi, balcıoğlu hayata tutundu. 

özdemir, "31 yaşındayım, 19 yaşında bir kızım oldu şu an" diyor. karar verme sürecini ise şöyle anlatıyor: 

"araştırdım, çok riskli bir süreç olmadığını öğrendim. eşimle konuştum, o da destekledi, 'verebilirim' dedim. büşra'nın ablasıyla temasa geçtim. 31 yaşındayım, 19 yaşında bir kızım oldu şu an. bundan sonra da görüşeceğiz, ciğerim o benim. anne olunca herhalde olaylara biraz daha farklı bakıyor insan. allah kimseyi çaresiz bırakmasın. bundan sonra da görüşeceğiz, ciğerim o benim. anne olunca herhalde olaylara biraz daha farklı bakıyor insan. allah kimseyi çaresiz bırakmasın."

"nesrin abla benim artık ikinci annem"

büşranur balcıoğlu, naklin ardından yeni bir hayata başlamaya hazırlanıyor. yaşama umudunu kaybettiği anda, hiç tanımamasına rağmen kendisine yardım eden özdemir'e minnettar:

"nesrin abla benim artık ikinci annem. bana yeni bir hayat verdi, minnettarım. hastalığım nedeniyle ara vermek zorunda kaldığım okuluma dönmek istiyorum. bir başka büyük arzum ise ilkokuldan beri hiç bırakmadığım, okul takımında da oynadığım voleybola yeniden başlamak." 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;