Avrupa

Hitler kılığına giren kişiye gözaltı

Avusturya'da görünüşünü Hitler'e benzeten 25 yaşındaki kişi, Nazi propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Konular: Avrupa
[Fotoğraf: heute.at]

avusturya polisi, yukarı avusturya eyaletinde kendisini "harald hitler" olarak tanıtan bir kişiyi nazi propagandası suçlamasıyla gözaltına aldı. saç ve bıyık kesimini hitler'e benzeten ve nazi dönemine ait kıyafetler giyen 25 yaşındaki şüpheli, ülkenin almanya sınırındaki braunau am inn kasabasında hitler'in doğduğu evin çevresinde birçok kez görüldü. şahıs hakkındaki soruşturma, kasaba sakinlerinin şikâyeti üzerine başlatıldı.

bbc’ye konuşan polis sözcüsü david furtner, “genç adam ne yaptığını çok iyi biliyor” dedi. “harald hitler”in şaka ya da sanatsal gösteri yapmadığını ifade etti.

1934-1945 döneminde almanya'yı yöneten hitler, 2. dünya savaşı'nı başlatan ve savaş sırasında yahudileri ve romanları toplama kamplarında katleden diktatör olarak hem almanya'nın hem de doğduğu avusturya'nın tarihinde ‘lanetli’ bir isim konumunda. avusturya’da hitler dönemini övmek, bir suç.

kaynak: aa ve bbc

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;