2014 Dünya Kupası

Hollanda'dan müthiş geri dönüş

Meksika karşısında 88’inci dakikaya geride giren Hollanda maçı 2-1 kazandı ve Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

Konular: Spor, Futbol
Hollanda'nın golleri Sneijder ve Huntelaar'dan geldi. [Fotoğraf: AFP]

maçın ilk önemli pozisyonunu 17’nci dakikada meksika yakaladı. hector herrera’nın şutu direğin dibinden dışarı çıktı.

10 dakika sonra bu kez hollandalı robin van persie kaleciyle karşı karşıya kaldı ama kötü vurdu.

maçın oynandığı castelao stadı’nda hava sıcaklığının 35 dereceyi bulması nedeniyle 32’nci dakikada su molası verildi. bu, dünya kupaları tarihinde verilen ilk su molası oldu. 76'da bir su molası daha verildi ve her iki devreye de fazladan üç dakikalık duraklama eklendi.

42’de giovani dos santos meksika’yı öne geçirmeye çok yaklaştı ama kaleci jasper cillessen başarılıydı.

2010’da kiralık olarak galatasaray forması da giyen dos santos bu pozisyonu 48’de attığı güzel golle unutturdu. ceza sahasından yaptığı vuruşla meksika’yı 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.

57’de stefan de vrij’in altıpastan yaptığı vuruşta top önce guillermo ochoa’nın yüzüne ardından direğe çarptı.

ochoa 74’te arjen robben ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yine gole izin vermedi.

hollanda aradığı beraberlik golünü 88’de buldu. galatasaraylı wesley sneijder ceza sahası içinden çektiği sert şutla fileleri havalandırdı.

90+2’de arjen robben’in ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. topun başına geçen klaas-jan huntelaar hollanda’nın 2-1’lik galibiyetini ilan etti.

böylece meksika ardarda altıncı kez dünya kupası’nın son 16 turunda veda etti.

fenerbahçeli dirk kuyt meksika karşısında hollanda formasını 100’üncü kez giydi ve milli takımında “100’ler kulübüne” giren yedinci futbolcu oldu.

kaynak: al jazeera

Dünya kupaları tarihinde ilk kez bir maçta su molası verildi. [Fotoğraf: AFP]

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;