Bilim-Teknoloji

HP 3D yazıcı işine giriyor

Baskı teknolojileri konusunda çalışmaları bulunan HP, 3D yani üç boyutlu yazıcı pazarına gireceğini açıkladı. İlk yazıcılar Haziran ayında tanıtılacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
HP 3D yazıcı işine giriyor
HP de üç boyutlu yazıcılar üretecek [shutterstock]

üç boyutlu nesnelerin basılabilmesini mümkün hâle getiren 3d yazıcılar uzun yıllardır endüstriyel amaçlarla kullanılıyor. son yıllarda fiyatları düşen ve son kullanıcının da satın alabileceği seviyelere gelen bu ürünler halen geniş bir kullanımda değiller.

ancak hp'nin yakında atacağı bir adım bu durumu değiştirebilir. firmanın en üst düzey yöneticisi olan ceo meg whitman tarafından yapılan bir açıklamaya göre firma haziran ayında büyük bir duyuruya hazırlanıyor. duyurunun ise 3d yazıcı sektöründe olacağı belirtiliyor.

firmanın ceo'sunun hissedarlar toplantısında açıkladığı bilgiye göre firma özellikle kurumsal alandaki fırsatları değerlendirmek istiyor. bu konuda birçok sorunu çözdüklerini belirten whitman, 'asıl pazar kurumsal alanda büyüyecek' dedi. hp'nin bu hamlesi 3d yazıcıların yaygınlaşarak tabana yayılmasını hızlandıracak.

dünyanın en büyük yazıcı üreticilerinden olan hp'nin 3d baskı sektörüne girmesinin bu alanda bulunan ve nisbeten hp'den küçük olan 3d system ve stratasys gibi şirketleri zor durumda bırakabileceği düşünülüyor.

kaynak: 3d print

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;