El Kaide

HSBC saldırganı yakalandı

İstanbul'da HSBC Bankası önünde 2003 yılında meydana gelen patlama olayına karıştığı belirlenen ve El Kaide örgütüne üye olmak suçundan aranan Z.Ç., Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Alıç Köyü'nde vekil imamlık yaparken yakalandı. Ilgaz Adliyesine çıkarılan Z.Ç. mahkemede suçunu itiraf etti ve tutuklandı.

Konular: El Kaide, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

çankırı ilgaz ilçe jandarma komutanlığı ekipleri, aldıkları istihbarat doğrultusunda saatlerinde ilçe merkezine bağlı alıç köyü'nde vekil imamlık yaptığı belirlenen z.ç.'yi köyde gözaltına aldı. z.ç.'nin 14 yıl önce istanbul’da hsbc bankasına bombalı saldırı olayına karıştığı belirlenirken, yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı, ardından gittiği afganistan’da terör örgütü el kaide’ye üye olduğu tespit edildi.

afganistan’dan sınır dışı edildikten sonra türkiye’ye giriş yapan z.ç. hakkında savcılık tarafından ‘el kaide’ye üye olmak’ suçundan dava açıldı. yargılama sonunda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan z.ç.'nin ilgaz'ın alıç köyünde vekil imamlık yaptığı tespit edildi. jandarma ekiplerince gözaltına alınan z.ç. çıkarıldığı mahkemede hsbc bankası patlamasına karıştığını itiraf etti. z.c. cezaevine gönderildi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;