HSYK

HSYK'nın yaz kararnamesi tamamlandı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2014 yaz kararnamesini tamamladı, 2 bin 224 hakim ve savcının görev yeri değişti. 17 Aralık operasyonunun savcısı Kahramanmaraş’a, 25 Aralık kararlarına imza atan hakim Kütahya’ya atandı.

Konular: Türkiye
HSYK
HSYK üyelerinin görev süresi 25 Ekim 2014 tarihinde doluyor. [AA]

hakimler ve savcılar yüksek kurulu (hsyk) birinci dairesi'nin 2014 yılı yaz kararnamesi tamamlandı, 2 bin 224 hakim ve savcının görev yeri değişti.

bu tayinler arasında dikkat çeken isimler de yer aldı. 17 aralık operasyonunu başlatan savcılardan olan istanbul cumhuriyet savcısı mehmet yüzgeç, kahramanmaraş'a atandı. yüzgeç 17 aralık operasyonunun ardından dosyadaki görevinden alınmıştı.

25 aralık hakimi kütahya’ya atandı

atamalarda yer alan bir diğer isim ise süleyman karaçöl. tmk. 10. maddesi ile görevli olan istanbul hakimi karaçöl, 25 aralık yolsuzluk operasyonunda gözaltı ve malvarlıklarına el koyma kararını veren hakimdi. soruşturmanın ardından terör yetkisi kaldırılan karaçöl kararname ile kütahya hakimliğine atandı.

mit’e ait tırların adana’da durdurulması kararına imza atan savcı aziz takçı da tayin edildi. takçı adana cumhuriyet savcılığı görevinden alınarak zonguldak’a atandı.

adana’da mit’e ait tırları durduran askerlere ve yasadışı dinleme yaptığı iddia edilen polislere yönelik soruşturmaları yürüten ve haklarında iddianame düzenleyen adana başsavcıvekili ali doğan da tayin edildi. adana’da görevli doğan, istanbul cumhuriyet başsavcıvekilliği'nde görevlendirildi.

2010 yılında tib’de dinleme iddialarına ilişkin arama yapan ankara başsavcıvekili nuri yiğit de yaz kararnamesiyle tenzili rütbeye uğradı. yiğit, ankara batı savcılığı'nda görevlendirildi. yiğit daha önce deniz feneri soruşturmasını başlatan savcıların başında görev yapmıştı. ancak belgede tahrifat iddiaları sonrası dosya nuri yiğit’ten alınmıştı.

ankara savcısı hüseyin şahin, ankara başsavcıvekilliği'ne getirildi. daha önce özel yetkili savcı olarak görev yapan şahin, başbakan erdoğan'ın evinde ve ofisinde ortaya çıkan böceklerle ilgili soruşturmayı yürüttü. şahin ayrıca ak parti genel merkezi'ne saldırı düzenleyen dhkp-c örgütüyle ilgili soruşturmayı yürüttü. hüseyin şahin ayrıca uçak kazasında hayatını kaybeden eşref bitlis ile ilgili soruşturmayı yürüttü.

ankara hakimi tayyar köksal, ankara ağır ceza mahkemesi başkanlığı’na getirildi. tayyar köksal özel yetkili mahkemeler kaldırılmadan önce ankara 13. ağır ceza mahkemesi’nde mahkeme başkanı olarak çalıştı. köksal kamuoyunda önemli yer tutan 28 şubat davasını yürüttü. dava kapsamında 76 tutuklu sanığı aşamalı olarak serbest bırakmıştı.

berkin elvan soruşturmasının savcısına da tayin

gezi eylemlerinde başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden berkin elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcı faruk bildirici, istanbul cumhuriyet başsavcılığı'ndan alınarak antalya hakimliğine atandı.

yaklaşık iki ay önce istanbul cumhuriyet başsavcıvekilliği'ne atanan idris kurt, bakırköy cumhuriyet başsavcıvekili olarak görevlendirildi.

balyoz soruşturmasını yürüten ve daha sonra bakırköy’e başsavcıvekili olarak atanan hüseyin ayar da tayin edildi. ayar başsavcıvekilliğinden alınarak  küçükçekmece'ye düz savcı olarak atandı. 

şike soruşturmasını yürüten mehmet berk de küçükçekmece başsavcıvekilliği görevinden alındı. berk, bakırköy'de düz savcı olarak görevlendirildi.

sahte çürük raporu soruşturmasını yürüten ve ‘dink davasında örgüt var’ diyerek mahkemenin kararına itiraz eden hikmet usta da düz savcı olarak görevlendirildi. bakırköy başsavcıvekilliği görevinden büyükçekmece'ye atandı.

atamalarda dikkat çeken bir isim de hakim oktay kuban. balyoz tutukluları çetin doğan’ın da aralarında bulunduğu birçok sanığın tahliyesine karar veren kuban, o dönem özel yetkisi kaldılarak eskişehir’e atandı. daha sonra bakırköy’e atanan hakim kuban, istanbul'da hakim olarak görevlendirildi.

ankara ve istanbul'a yeni başsavcıvekilleri

kararname ile ankara hakimi mahmut kaya ankara ağır ceza mahkemesi başkanı, istanbul ağır ceza mahkemesi başkanı ümit kaptan bakırköy hakimi, gaziosmanpaşa cumhuriyet başsavcısı hüseyin fidanboy istanbul cumhuriyet başsavcıvekili, istanbul hakimi nurettin ak istanbul ağır ceza mahkemesi başkanı, ankara hakimi tayyar köksal ankara ağır ceza mahkemesi başkanı, ankara cumhuriyet savcıları mehtap öğeç ve ilhan ayaz ankara cumhuriyet başsavcıvekili, istanbul hakimleri alev menteş ve osman hahcıoğlu istanbul cumhuriyet başsavcıvekili oldu.

elazığ cumhuriyet başsavcısı musa çatal hatay cumhuriyet başsavcılığı'na, ankara cumhuriyet başsavcı vekili nuri yiğit ankara batı cumhuriyet savcılığı'na, konya bölge adliye mahkemesi cumhuriyet başsavcısı abdülkadir şahin bursa cumhuriyet başsavcılığı'na, kayseri bölge adliye mahkemesi cumhuriyet başsavcısı ferhat kapıcı eskişehir cumhuriyet başsavcılığı'na, adalet bakanlığı uluslararası hukuk ve dış ilişkiler genel müdür yardımcısı abdullah cebeci yargıtay tetkik hakimliği'ne getirildi. 

bursa cumhriyet başsavcısı metin yandırmaz balıkesir cumhuriyet başsavcısı, adalet bakanlığı hukuk işleri genel müdürlüğü daire başkanı nazım kara ankara hakimi, istanbul hakimi erol ceylan istanbul ağır ceza mahkemesi başkanı, ankara hakimi mehmet öztunç ankara ağır ceza mahkemesi başkanı oldu.

adalet bakanlığı strateji geliştirme başkanı akın çakın yargıtay cumhuriyet savcılığı'na, adalet başmüfettişi ismail akkol ankara hakimliği'ne, ankara hakimi hüseyin karamanoğlu ankara ağır ceza mahkemesi başkanlığı'na atandı. 

ceza ve tevkifevleri genel müdürlüğü daire başkanı erhan polat ile kanunlar genel müdür yardımcısı yüksel erdoğan ankara cumhuriyet savcısı, avrupa birliği genel müdür yardımcısı cengiz tanrıkulu izmir hakimi yapıldı. 

kahramanmaraş cumhuriyet başsavcısı ramazan apaçık konya savcılığı'na, kanunlar genel müdür yardımcısı yusuf solmaz balo yargıtay cumhuriyet savcılığı'na, bursa cumhuriyet başsavcısı namık yılmaz bursa cumhuriyet başsavcıvekilliği'ne, balıkesir cumhuriyet başsavcısı feridun süzer izmir savcılığı'na, ceza işleri genel müdürlüğü daire başkanı mehmet polat yargıtay cumhuriyet savcılığı'na, trabzon cumhuriyet başsavcısı adem kul samsun cumhuriyet savcılığı'na getirildi.

yozgat başsavcısı metin durgun kayseri savcısı, afyonkarahisar başsavcısı adem yazar mersin savcısı, kanunlar genel müdürlüğü daire başkanı osman çalışkan istanbul hakimi oldu.  

sivas cumhuriyet başsavcısı hasan aydın denizli'ye, kastamonu başsavcısı tarık gür bursa'ya, edirne başsavcısı uğur yiğitbilek konya'ya savcı olarak atandı. 

akşehir cumhuriyet başsavcısı murat ircal sivas cumhuriyet başsavcılığı'na, ceza tevkifevleri genel müdürlüğü iş yurtları kurumu daire başkanı mustafa onuk yargıtay cumhuriyet savcılığı'na, erzincan başsavcısı mehmet şafak bursa savcılığı'na, çanakkale cumhuriyet başsavcısı salih çokal izmir savcılığı'na getirildi.

didim cumhuriyet başsavcısı savaş düzgün van cumhuriyet başsavcılığı'na, personel genel müdürlüğü daire başkanları erol mutlu ve alp aziz bacak bursa hakimliklerine atandı.

hsyk'nın yaz kararnamesi ile idari yargıda da 293 mahkeme başkanı ve üyesinin görev yeri değiştirildi.

kaynak: hsyk

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;