Yemen

Husilerden canlı bomba tehdidi

Şii Husiler, Yemen’e operasyon düzenleyen koalisyonun başını çektiği gerekçesiyle Suudi Arabistan’a intihar bombacılarıyla saldırabileceklerini belirtti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları Sana'daki Husi hedeflerini bombaladı. [Fotoğraf: Reuters]

suudi arabistan önderliğinde yemen’e başlatılan operasyon kapsamında yapılan hava bombardımanları nedeniyle, husiler karşı hamleye hazırlanıyor. şii husilerin liderlerinden abdülmunim kureyşi, iran merkezli fars haber ajansı'na konuştu. kureyşi, "eğer suudi arabistan, baskı altındaki yemen halkına karşı saldırılarını devam ettirirse, önümüzdeki saatlerde savaşçılar suud yönetiminin yıkımı için suudi arabistan’da şehadet operasyonları yapacak" dedi.

kureyşi’nin açıklaması yemen'de dört gündür süren kararlılık fırtınası operasyonu’nun sözcüsü tuğgeneral ahmed asiri’nin açıklamasının ardından geldi. asiri, husilerin suudi arabistan sınırında toplandığını ve buna izin vermeyeceklerini belirtmişti.

husilerin açıklamasına göre suudi arabistan öncülüğündeki koalisyonun perşembe ve cuma düzenlediği hava saldırılarında en az 45 sivil öldü.

operasyon husilerin aden’e yönelmesiyle başladı

yemen'de cumhurbaşkanı abdurabbu mansur hadi'nin, aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından husiler, aden'e doğru harekete geçip kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin arap birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından suudi arabistan öncülüğündeki koalisyon, husilere yönelik hava harekâtı başlatmıştı.

operasyona suudi arabistan, bahreyn, katar, kuveyt ve birleşik arap emirlikleri'nden (bae) oluşan körfez ülkelerinin yanı sıra fas, sudan, ürdün ve mısır da katılıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;