Futbol

İBB Süper Lig'e dönüyor

İstanbul Büyükşehir Belediye, PTT 1. Lig'de sezonun bitimine iki hafta kala şampiyon oldu.

İBB, bir sezon aradan sonra Türkiye'nin en üst düzey liginde oynamaya devam edecek. [AA]

gaziantep büyükşehir belediye'yi deplasmanda 4-0 yenmesi, ibb'nin şampiyonluğu garantilemesine yetti.

sezonun bitimine iki hafta kala istanbul ekibi ile an yakın rakibi ankaraspor arasında dokuz puan fark var.

ptt 1. lig'de elde ettiği şampiyonluk ibb'nin geçen sezon düştüğü türkiye süper ligi'ne geri dönmesini sağlayacak.

ibb teknik direktörü cihat arslan, "sezon başı şampiyonluk için kurulduğumuzdan hem teknik heyet hem oyuncu olarak çok fazla baskı vardı üstümüzde. bunu da zaman zaman hissettik ancak sonunu mutlu getirdiğimiz için şükürler olsun" dedi.

lavicert turunculular, 2007'de çıktıkları süper lig'de altı sezon kalmıştı. ayrıca 2011'de türkiye kupası'nda final oynadılar.

ibb bu sezon ise ptt 1. lig'de şampiyonluk yarışından hiç kopmadı ve son dokuz maçını kazandı.

gaziantep belediye deplasmanında tüm goller ikinci yarıda geldi. gencer cansev, tayfun pektürk, mehmet batdal ve cenk şahin'in golleri ibb'yi galibiyete, şampiyonluğa ve süper lig'e taşıdı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;