AKP

'İç savaşa hazırlanın' diyen AK Parti'li Erdem istifa etti

"Referandumda yüzde 50'yi geçemezsek ve başarısız olursak iç savaşa hazırlanın" diyen AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem partisinin talebi üzerine görevinden istifa etti. Erdem, yaptığı konuşmada sarf ettiği ifadelerin 'cımbızlandığını ve çarpıtıldığını' söyledi. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığ da Erdem hakkında soruşturma başlattı.

ak parti manisa il başkan yardımcısı ozan erdem, "referandumda yüzde 50'yi geçemezsek ve başarısız olursak iç savaşa hazırlanın" şeklindeki sözlerinin ardından istifa etti. ak parti manisa il başkanlığı, dün gece erdem'in istifasını istemişti.

erdem, yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti:

"sözlerim cımbızlanarak ve çarpıtılarak hiç söylemek istemediğim bir yöne çekildi. bir çarpıtılmayla birlikte bu anlam çıkartıldı. bu anlamın çıkartılmasına fevkalade üzgünüm. partime, davama, aşığı olduğum ülkeme, kardeşliğe ve bütünlüğümüze, beraberliğimize zarar verme ihtimalini düşündüğüm için partimdeki görevimden, yönetim kurulu üyeliğimden görülen lüzum üzerine gönüllü olarak isteyerek istifamı sunmuş durumdayım."

soruşturma başlatıldı

akhisar cumhuriyet başsavcılığı da erdem'in sözleriyle ilgili soruşturma başlattı. akhisar cumhuriyet başsavcısı mehmet nadir yağcı'nın açıklaması şöyle:

"15 şubat 2017 tarihinde bazı basın yayın organlarında, adalet ve kalkınma partisi soma ilçe gençlik kolları tarafından soma belediye düğün salonu'nda 13 şubat 2017 tarihinde düzenlenen konferansta konuşan adalet ve kalkınma partisi manisa il başkan yardımcısı ozan erdem'in 'bu referandum oylamasında yüzde 50'yi geçemezsek iç savaşa hazır olun' şeklinde sözler sarf ettiği yönünde haberler yapılması üzerine, olayın mâhiyetini araştırmak ve ilgilinin konuşma içeriğinde suç teşkil eden ifadeler bulunup bulunmadığını tespit etmek için soma cumhuriyet başsavcılığımızca söz konusu olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

ne demişti?

ak parti manisa il başkan yardımcısı ozan erdem, partisinin soma ilçe gençlik kolları tarafından ilçedeki belediye düğün salonunda düzenlenen "büyük ve güçlü türkiye cumhurbaşkanlığı sistemi" başlıklı konferansta, "nasılsa yüzde 60 çıkar, yüzde 50 çıkar değil. size tek bir benzetme yapayım; eğer yüzde 50'yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın" ifadelerini kullanmıştı.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;