PKK

İçişleri Bakanı Âlâ: Cizre'de operasyonlar sona erdi

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 14 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre'de 'operasyonel faaliyetlerin sona erdiğini' açıkladı. Âlâ, "Bundan sonra arama tarama faaliyetleri devam edecek, sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam ettirilecek" dedi.

Konular: Türkiye, PKK
[Fotoğraf:AA]

içişleri bakanı efkan âlâ, 14 aralık'tan beri sokağa çıkma yasağının uygulandığı cizre'de operasyonel faaliyetlerin sona erdiğini açıkladı. âlâ, "bundan sonra arama tarama faaliyetleri devam edecek, sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam ettirilecek" açıklamasını yaptı.

içişleri bakanı, "tuzaklamalar, bilinmeyen bölgelerde insanlara zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. alana hakimiyet kurulmuştur" bilgisini verdi: 

"bugün operasyonlar biraz önce bitti, cizre'de operasyonlar sona erdi çok başarılı bir biçimde. ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. sokağa çıkma yasakları bir müddet daha silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek. çünkü tuzaklamalar var, bilinmeyen bazı bölgelerde insanlarımıza zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. yine çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması biraz zaman alabilir. ancak bugün öğle itibarıyla tamamen alandan bu meseleler bertaraf edilmiş yani teröristler ve alana hakimiyet kurulmuştur. dediğim gibi arama, tarama faaliyetlerinin devam edebilmesi için ve vatandaşlarımızın cizre'ye girdiklerinde zarar gelmemesini sağlayıcı tedbirlerin tam olarak alınması için biraz daha sokağa çıkma yasağı devam edecek. operasyonel faaliyetler bugün öğle itibarıyla sona erdi."

 kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;