Kültür-Sanat

İdil Biret'ten UNESCO konseri

Piyanist İdil Biret, Cumhuriyet'in 91. kuruluş yıldönümü dolayısyla UNESCO'da resital verdi.

Konular: Kültür-Sanat
İdil Biret, başta Chopin ve Liszt olmak üzere birçok bestecinin piyano repertuvarını tamamlamış durumda. [AA]

piyanist idil biret, cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla birleşmiş milletler eğitim bilim ve kültür kurumu (unesco) nezdindeki türkiye daimi temsilciliği'nin düzenlediği programda resital verdi.

unesco'nun paris'teki merkez binasında gerçekleşen resitale, unesco genel direktörü irina bokova, paris büyükelçisi hakkı akil, unesco daimi temsilcisi büyükelçi hüseyin avni botsalı, oecd daimi temsilcisi büyükelçi mithat rende ve birçok davetli katıldı.

piyanist idil biret, resitalinde beethoven ve chopin'in yanı sıra adnan saygun'un eserlerine de yer verdi. davetlilerden büyük alkış alan biret, yoğun istek üzerine chopin'in bir başka bestesini yorumladı.

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;