Bilim-Teknoloji

İETT'den güneş enerjisi kullanan otobüs

İETT, tavanındaki güneş panelleriyle ihtiyaç duyduğu elektriği karşılayan ilk otobüsünü tanıttı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Otobüsün elektrik ihtiyacı tavanında bulunan solar panellerden sağlanıyor
Otobüsün elektrik ihtiyacı tavanında bulunan solar panellerden sağlanıyor [Fotoğraf: AA]

güneş enerjisi kullanan otobüs, iett'nin topkapı garajı'nda düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. proje hakkında bilgi veren iett'de görevli çevre mühendisi fatmanur yılmaz, türkiye'de ilk kez güneş panelli bir toplu taşıma aracı olduğunu söyledi. yılmaz, "amacımız yenilebilir, çevreci ve alternatif yakıtların kullanılabileceğini göstermek ve küresel ısınmaya neden olan zararlı gazların salınımını azaltmak" diye konuştu.

güneş panellerinden elde edilen elektrik sayesinde otobüslerin akü ve elektrik sistemlerine bağlı maliyetlerde tasarruf sağlanacağını vurgulayan yılmaz, pilot olarak üretilen aracın sefere çıkacağını kaydetti. yılmaz, projeden verim elde edilmesi halinde gelecekte iett'nin diğer araçlarında da uygulanacağını belirtti. basın toplantısının ardından güneş panelli ilk otobüs eminönü hattında sefere çıktı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;