Türkiye - İsrail ilişkileri

İHH özür diledi

İHH, "İsrail'le örtünen çıplak kalır" eleştirisi için özür diledi.

insan hak ve hürriyetleri (ihh) insani yardım vakfı, türkiye-israil anlaşması için daha önce yaptığı kamuoyu paylaşımında kullandığı "israil'le örtünen çıplak kalır" filistin atasözünün yanlış anlaşıldığını belirterek, sosyal medya hesabından özür diledi.

açıklama şöyle:

  1. "israil'le anlaşma konusunda vakfımızın çekincelerini ifade etmiştik. özeti; 'israil'e güvenilmeyeceği' olan açıklama bazı çevreler tarafından kasten yanlış taraflara çekilmiştir.
  2. çekincelerimizi korumakla birlikte kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluştuğunu gözlemlemekteyiz.
  3. açıklamanın sonunda 'israil'le örtünen çıplak kalır' atasözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını gördük.
  4. bu söz asla sayın cumhurbaşkanımız kastedilerek söylenmemiştir. bunu kasten öyleymiş gibi göstermek kötü niyet izhârıdır, bundan beriyiz.
  5. bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz."

 

ihh'nın mutabakatın ardından yaptığı açıklamanın bir yerinde, "mavi marmara islâm dünyasında ve ezilen tüm halklara umut olmuştur. insanlığın ortak vicdanı haline gelmiş olan bu umudu canlı tutmak mesuliyetimizdir. sözümüzü bir filistin deyişiyle bitiriyoruz; israil’le örtünen çıplak kalır" denilmişti.

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, israil'le anlaşmaya tepki gösteren ihh'yı isim vermeden eleştirmiş, "türkiye'den böyle bir insani yardım götürmek için günün başbakanı'na mı sordunuz? biz zaten gerekli yardımları yaptık, yapıyoruz. ama gövde gösterisi olsun diye değil, edebi adabı içinde yaptık, yapıyoruz" demişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;