Ekonomi

İhracatta eylül rekoru

İhracatta Cumhuriyet tarihinin eylül ayı rekoru kırıldı. Eylül ayında ihracat yüzde 6,5 artışla 13 milyar 294 milyon dolar oldu. Ağustos’ta ihracat 11 milyar dolardı.

Konular: İhracat
Büyümeye en büyük destek ihracattan geldi. [Fotoğraf: AA]

türkiye ihracatçılar meclisi (tim) başkanı mehmet büyükekşi, eylül ayı ihracat rakamlarını van'da açıkladı. tim verilerine göre eylül ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 artışla 13 milyar 294 milyon dolar oldu.

ocak - eylül döneminde ihracat yüzde 5,7 artışla 118 milyar 225 milyon dolara, son 12 aylık ihracat ise yüzde 4,2 artarak 157 milyar 654 milyon dolara yükseldi.

yaşanan artışla cumhuriyet tarihinin eylül ayı rekorunun kırıldığı belirtildi.

kaynak: tim ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;