Galatasaray

'İhracın nedeni aidat değil terör örgütü bağlantısı'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraçları aidattan değil terör örgütü üyeliğinden" dedi.

[Fotoğraf: Galatasaray.org]

ntv'ye konuşan galatasaray başkanı dursun özbek, hakan şükür ve arif erdem'in kulüpten ihracıyla ilgili tartışmalı süreci değerlendirdi. başkan dursun özbek, ihraçlara asıl sebebin bu kişilerin aidat ödememesi değil, terör örgütü üyeliği olduğunu söyledi.

hakan şükür ve arif erdem için olağan mali genel kurul'da ihraç kararı çıkmaması üzerine büyüyen tepkilerin ardından galatasaray kulübü yönetim kurulu olağanüstü toplanmış, şükür ve erdem'in kulüp üyelikleri düşürülmüştü. gerekçe olarak da 8 yıldır kulüp üyelik aidatlarını ödememeleri gösterilmişti. galatasaray kulübü bu gerekçeyle aidatlarını ödemeyen 2 bin 750 üyenin de ihracına karar vermişti.

dursun özbek'in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"biz yönetim kurulu olarak gereken kişileri disiplin kuruluna sevk ediyoruz. disiplin kurulu konuyu araştırır veya insanları savunmaları için davet eder ve buna bağlı olarak toplanıp karar verir. hakan şükür'ün disiplin kurulu dosyasında bütün belgeler var. söz konusu durum incelendi ve kulüpten ihracı uzaklaştırılması gibi cezalar var. yönetim kurulu ihraç kararını alabilir ama genel kurula sevk eder. genel kurlun onayıyla ihraç işlemi yapılmış olur. özellikle hakan şükür, arif erdem ve 7 kişi daha sevk edildi. disiplin kurulunun gerekçeli kararında çok net her şeyin anlaşılması mümkün. 21 eylül 2016'da alınmış bu karar. kararda, 'kayıtlı adresine gönderilmiş ve 7 gün içinde savunması istenmiştir. üye bu sürede savunma yapmamış, savunma hakkında vazgeçmiş sayılmaktadır' diyor. burada galatasaray spor kulübü yönetimi buna bağlı olarak bu kararı almış. disiplin kurulunun gerekçelerine bağlı olarak hakan şükür'ün üyeliğinin sonlanmasına oy birliğiyle karar vermiştir. genel kurula 7 kişiyi gönderdik 5 kişiyi ihraç etti. hakan şükür ve arif erdem'i az bir farkla reddetti. özlelikle terör örgütlerine bulaşmış ve bunu da inkâr etmeyen hakan şükür ve diğer arkadaş galatasaray kulübünün üyesi olma hakkını kaybetmiştir. onun için kulüp ve camia böyle bir kara gölgeyi içinde taşıması mümkün değil. dolayısıyla biz hiç tereddüt etmeden sevk ettik.

"provokatif bir azınlığın hamaset dolu..."

bir defa 11-12 saatlik bir maratondan sorna hâzerunun büyük bir kısmının terk etmesi, provokatif bir azınlığın hamaset dolu, hakan şükür ve arif erdem'in geçmişte galatasaray'a oynamış olmaları olayı duygusal hâle getirdi ve ihracı reddedildi. ben böyle bir kararı beklemiyordum. 5 kişi aynı suçtan ihraç edildi. ben bu sonucun herkesi çok üzdüğünü fakat özellikle yönetim kurulunu ve beni son derece üzmüştür. sonrasında olağanüstü genel kurulu topladık ve yeniden değerlendirmeye aldık. hakan şükür ve arif erdem'in fetö/pyd bağlantıları çerçevesinde ihracını tekrar gündeme aldık. tüzüğün bize verdiği bir yetki var; 6 sene aidatını peşpeşe yatırmamış üye varsa ihraç edebilirsiniz. dolayısıyla biz o anda bunu çalıştırdık. bu da var ama asıl sebep aidatlar değil terör örgütü üyeliği. aidatların ödenmemesi tüzük gereği artı bir sebep teşkil etmiştir. yönetim kurulu'nun aldığı karar terör örgütü bağlantıları. bu bağlantılarını hiçbir zaman inkâr etmemişlerdir ve kaçaktırlar. dolayısıyla türkiye'de 15 temmuz gibi bir sürecin ardından terör örgütünün faaliyetleri konusunda herkesin kanaati net olarak oluşmuştur. o nedenle hakan şükür ve arif erdem'in üyelikten çıkarılmasının ana nedeni budur. vatandaşına kurşun sıkan, meclis'i bombalayan bir örgtün elemanı olmaları vicdanlarda rahatsızlık yaratacağını düşündük ve ilgili kararı aldık."

"esas sebep bu değil"

2 bin 700 üyeyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü belirten özbek, "o konuda çalışmalar devam ediyor. ama konuyla ilgili alınan esas karar, ana sebep örgüt üyeliği. ama bu kararın alınmasını sağlayan da yönetim kurulu'nun inisiyatifinde olan aidatların yatmamış olmasıdır" açıklamasını yaptı.

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'ın, "aidat nedeniyle çıkarılmalarını yeterli bulmuyorum" açıklamasıyla ilgili olarak da, "biz de yeterli bulmuyoruz. yönetim kurulu kararımızda, 'söz konusu kişilerin terör örgütü bağlantısı sebebiyle yönetim olarka ihracına karar verdik' yazıyor. tüzüğe bağlı olarak ilgili maddeyi işletmek zorunda kaldık ama esas sebep bu değil" dedi.

özbek ayrıca, "çok uzun bir genel kuruldu. 47 konuşmacımız vardı. sabah 10'da başlayan toplantı 12-13 saat sürdü. yönetim kuurlumuz ibra edildi. çok da güzel bir tesadüf oldu, benim doğum günümdü o gün" diye konuştu.

hükümet eleştirmişti

gençlik ve spor bakanı âkif çağatay kılıç iki eski futbolcunun galatasaray'dan ihraç edilmemesiyle ilgili, "alınan karar konusunda galatasaray yönetim kurulu ivedi şekilde bir düzeltmeye gitmelidir. çünkü ülkemize, devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumları ve kulüplerinde işi yoktur" demişti.

başbakan yardımcısı veysi kaynak da ihraç kararının çıkmamasını, "15 temmuz'dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorlarsa galatasaray'a yazık ederler, asırlık kulübümüze yazık ederler" sözleriyle eleştirmişti.

oy çokluğuyla reddedilmişti

galatasaray kulübü'nün cumartesi günü lütfi kırdar kongre merkezi anadolu auditorium toplantı salonu'nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında, gülen örgütüyle ilişkileri dolayısıyla kulüp disiplin kurulunun değerlendirmesi sonucunda yönetim kurulunun üyelikten çıkartılmalarına karar verdiği eski savcı zekeriya öz, tutuklu valiler hüseyin avni mutlu ve şahabettin harput, eski futbolcular hakan şükür, arif erdem ve ismail demiriz ile iş adamı hazim sesli ile ilgili oylama yapılmıştı.

oylamada zekeriya öz, şahabettin harput, hüseyin avni mutlu, ismail demiriz ve hazim sesli'nin üyelikten çıkartılması oy çokluğuyla kabul edilmişti.

genel kurulda hakan şükür ve arif erdem'in kulüp üyeliğinden ihraç edilmesi ise oy çokluğuyla reddedilmişti.

öte yandan üyeler mehmet koçarslan ve mehmet uğur sunakan'ın da farklı nedenlerden dolayı oy çokluğuyla kulüp üyeliğinden ihracına karar verilmişti.

kaynak: ntv, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;