Atletizm

İlham Tanui zor da olsa finalde

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede İlham Tanui Özbilen, son atlet olarak finale yükseldi.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
İlham Tanui Özbilen iki yıl önceki İstanbul'daki şampiyonada dünya ikincisi olmuştu. [AA]
polonya'nın sopot kentinde düzenlenen şampiyonada ilham tanui özbilen, üçüncü ve son eleme serisinde yarıştı.
mücadeleyi uzun süre ikinci sırada götüren özbilen son 200 metrede yerini etiyopyalı aman vote'ye kaptırdı. son turda yarıştan kopan türk atlet seriyi üç dakika 39.31 saniyelik zamanıyla beşinci bitirdi.
serilerinde ilk sırayı alan toplam altı atlet doğrudan finale yükselirken, ilham tanui özbilen bu atletlerin dışında kalan üç isim arasında üçüncü ve son atlet olarak finalde yarışma hakkını elde etti.
toplam 22 atletin yarıştığı eleme serilerinde en iyi derece 3:36.75 ile etiyopyalı aman wote'nin oldu. wote, iki yıl önce istanbul'daki dünya salon atletizm şampiyonası'nda özbilen'in gümüş madalya aldığı yarışı dördüncü sırada tamamlamıştı.
dokuz atletin mücadele edeceği 1500 metre erkekler finali cumartesi günü 21:00'da koşulacak.
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;