Basketbol

İlk derbi Galatasaray'ın

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2014-2015 sezonun ilk haftasında derbi maçta Galatasaray Odeabank, deplasmanda Beşiktaş'ı 75-68 yendi.

Konular: Spor
Galatasaray, geçen seneyi şampiyon tamamlamıştı. [Fotoğraf: AA]

ilk çeyrekte, dış atışlarda isabet sağlayan galatasaray odeabank, casas'ın basketiyle son dakika içinde 6 sayı üstünlük yakalayıp ilk çeyreği 20-16 önde geçti.

mücadelenin ikinci periyodunda da üst üste sayılar bulan konuk takım, martinez'in basketiyle farkı yedi sayıya  çıkardı. alan savunmasıyla rakibini durduran beşiktaş, 9-0'lık seri sonunda öne geçti ve soyunma odasına 35-34 üstün girdi.

beşiktaş, morrison'ın basketleriyle yedi sayıya çıkarmasına rağmen galatasaray odeabank, üçüncü çeyreğin son dakikalarında farkı üç sayıya indirdi. siyah beyazlılar, pota altında kulichova'yla etkili olarak son 10 dakikaya 51-46 önde girdi.

maçın son periyodunda büyük çekişme yaşandı. sarı kırmızılılar, ayşegül'ün basketiyle 58-58 beraberliği sağladı. son bölümde beşiktaş'ın, basit top kayıplarını değerlendiren galatasaray odeabank, karşılaşmayı 75-68 kazandı ve sezona galibiyetle başladı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;