Bilim-Teknoloji

İlk iPhone 6 sahibi İzmir'den

Apple'ın 9 Eylül'de tanıttığı iPhone 6, Türkiye'de satışa sunuldu. Yaklaşık 200 kişinin sıra oluşturduğu Apple Store'dan iPhone 6'yı alan ilk kişi İzmir'den gelen Mikail Ay oldu.

Konular: Bilim-Teknoloji
apple'ın satışa sunduğu ilk üç gün içinde 10 milyon rakamına ulaşarak rekor kıran yeni nesil akıllı telefonu iphone 6, türk kullanıcılarla da buluştu. yaklaşık 200 kişinin sabahın erken saatlerinde sıraya girdiği zorlu center'daki apple store, kapılarını saat 08.00'da açtı.
apple'ın abd dahil ilk olarak dokuz ülkede satışa sunduğu iphone, rekor kıran satış rakamıyla apple'ın yüzünü güldürdüğü gibi, donanım ve yazılım alanında da eleştiri altında kaldı. apple'ın ilk phablet modeli (büyük ekranlı telefon) olan 5.5 inç büyüklüğündeki iphone 6 plus'ın bükülme görüntüleri youtube'un en çok izlenen videolarından biri olurken, apple'ın ios 8.0.1 güncellemesini geri çekmesi, yeni iphone'lar hakkında da bazı soru işaretleri doğurdu. 
zorlu center'daki apple store önünde toplanan tüketiciler ise internette dolaşan bükülme görüntüleri veya yazılım hatalarının düşüncelerini olumsuz etkilemediğini, apple'ın bu zorlukları aşacağını belirtti. türk kullanıcıların ağırlıklı olarak iphone 6'yı tercih ettiği dikkat çekerken, birçok kullanıcı 64 ve 128 gb modelleri tercih edeceğini ifade etti.
sıranın önündekiler, daha önce iphone ön siparişi verenlerden oluştu. türkiye'deki apple store'dan ilk iphone 6 alan kişi ise izmir'den gelen mikail ay oldu.
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;