Şampiyonlar Ligi

İlk maç Real Madrid'in

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid, son şampiyon Bayern Münih'i 1-0 yendi.

Konular: Spor, Futbol
Madrid'de bir gün önce de Atletico-Chelsea maçı oynandı [Reuters]

final yolunda avantaj elde eden real madrid'in tek golünü 19'uncu dakikada karim benzema kaydetti.

rövanş 29 nisan salı günü münih'te oynanacak.

real madrid'de carlo ancelotti, sakatlığı geçen cristiano ronaldo'yu ilk 11'de sahaya sürdü. kral kupası'nda barcelona'ya karşı harika bir gol atan gareth bale ise yedekler arasındaydı. galli futbolcu 73'de ronaldo'nun yerine oyuna girdi.

bayern münih'te ise pep guardiola mario gotze ve thomas müller'e ilk 11'de şans vermedi.

ronaldo maçın etkili isimlerindendi. portekizli futbolcu 26'ncı dakikada çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. soldan yapılan ortada boş durumda kalenin dibinden topu auta attı.

40'ıncı dakikada bu kez di maria mutlak golü kaçıran isimdi. yine soldan yapılan ortaya penaltı noktası üzerinde ronaldo vuramadı. arkada topla buluşan arjantinli futbolcunun vuruşu kalenin üzerinden auta gitti.

ikinci yarı sahada daha dengeli bir oyun vardı. bayern münih, real madrid karşısında beraberlik golünü aradı ama bulamadı. son dakikalarda adeta abluka altına aldığı real madrid kalesinde beraberlik golünü atamadı. maçı ispanyol takımı 1-0 kazandı. 

'küçük bir avantaj yakaladık'

real madrid teknik direktörü carlo ancelotti, ronaldo ve bale gibi iki önemli ismin tam hazır olmadığı bir maçta takımının ortaya koyduğu performanstan çok memnun olduğunu söyledi.

italyan teknik adam, "bale'in yedek olduğu ve cristiano'nun yüzde 50 kapasiteyle oynadığı bir maçı bu kadar iyi oynamak kolay değil. cristiano da iyi oynadı, onu riske sokmamak için oyundan aldım. kendinden çok çey verdi" dedi.

son avrupa şampiyonluğunu 2002'de kazanan takıma 10'uncu şampiyonlar ligi kupasını getirmeye çalışan ancelotti, münih'teki rövanşın çok zor geçeceğini düşünüyor:

"küçük bir avantaj yakaladık. ama bizi çok zor bir rövanşın beklediğini bilmeliyiz. ama bugün olduğu gibi orada da elimizden geleni yapacağız."

barcelona'yı çalıştırdığı dönemde real madrid'e bernabeu'da hiç kaybetmeyen bayern teknik direktörü pep guardiola ise "topa sahip olmak istiyorduk, bunu başardık. ama fırsatları iyi kullanamadık" dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;