2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

İlk mesaj 'çözüm süreci' oldu

Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ilk açıklamasında 'Millet iradesini ortaya koydu' dedi. Çözüm süreci için çalışacağını vurguladı.

Erdoğan, Üsküdar'daki evinin çıkışında kalabalık bir grup tarafından sevinç gösterileriyle karşılandı. [AA]

cumhurbaşkanlığı seçiminde yaklaşık 55 milyon kayıtlı seçmenden 20 milyona yakını erdoğan'a oy verdi.

erdoğan yüzde 50'nin üzerine çıktığı için ikinci tura gerek kalmamış oldu.

tayyip erdoğan görevine 28 ağustos'ta başlayacak.

Erdoğan'ın fotoromanı

ilk açıklama istanbul'da

seçim sonuçlarının netleşmesinden sonra erdoğan, ilk açıklamasını partisinin istanbul haliç'teki seçim koordinasyon merkezinde yaptı. erdoğan, oyların tamamının sayılmasından sonra partisinin genel merkezinde 'balkon konuşması' yapacağını söyledi. kısa teşekkür konuşmasını şu sözlerle bitirdi: 

"maçın şu anda uzatma dakikalarını oynuyoruz, henüz bitmiş değil. hakem son kararını ysk kararıyla açıklayacak ama tribünler de bir şeyin kararını verir. milletimiz 5 temmuz’da çıktığımız yolculukta bugün sandıklarda iradesini ortaya koydu. dualarınızı bekliyorum, hakkınızı helal edin diyorum. bu can bu tende oldukça inşallah bu yolda milletimize, vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. daha ileriye bir demokrasiyi, onun standartlarını ülkemizde egemen kılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. çözüm sürecini devam ettirmek için gayretimizi ortaya koyacağız." 

erdoğan'ı tebrik etti

çatı aday ekmeleddin ihsanoğlu da resmi olmayan sonuçların gelmesinin ardından kısa bir açıklama yaptı.

"yüzde 39-40 civarında oy aldık, bu çok önemli. bir ay önce kampanyaya başladığımızda 'ihsanoğlu tanınmıyor' diyenlere bu sonuç ithaf olunur. bu süreçte bana destek veren bütün siyasi partilere ve gönüllüler ordusuna sonsuz teşekkür etmek istiyorum. diğer iki adaya sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. demokrasimiz için bu hayırlı bir netice olsun. sayın başbakan'ı tebrik eder başarılar dilerim, sandığa gidip oy verenlere de sonsuz şükran ve minnettarlığımı ifade ederim."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;