Euro 2016

İlkay ve Chamberlain Euro 2016'da yok

Liglerin son haftalarında gelen sakatlıklar futbolcuları kötü etkiliyor. Almanya'da İlkay Gündoğan, İngiltere'de de Chamberlain Euro 2016'da forma giyemeyecek.

Konular: Spor, Futbol
İlkay'ın adı Premier Lig kulüpleriyle de anılıyor [Getty]

borussia dortmund'da forma giyen türk asıllı futbolcu almanya'nın euro 2016'daki en kilit isimlerinden biriydi. fakat antrenmanda dizinden sakatlandı. yapılan tetkikler sonucu ilkay'ın euro 2016'yı kaçıracağı açıklandı.

25 yaşındaki futbolcu 2014 dünya kupası'na da yine sakatlığı sebebiyle katılamamıştı.

gündoğan'ın gelecek sene ingiltere'de kariyerini sürdüreceği konuşuluyordu. 

bir sakatlık haberi de ingiltere'den geldi.

arsenal'ın ingiliz kanat oyuncusu alex oxlade-chamberlain de euro 2016'da olmayacak.

arsenal teknik direktörü arsene wenger, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, şubat ayından bu yana forma giyemeyen 22 yaşındaki oxlade-chamberlain'in antrenmanda dizinden yaşadığı yeni bir sakatlık nedeniyle 6-8 hafta sahalardan uzak kalacağını duyurdu.

oxlade-chamberlain'in euro 2016'da oynama imkanının bulunmadığını aktaran wenger, futbolcunun sahalara temmuz ayı başında dönebileceğini ifade etti.
bu sezon arsenal formasıyla 33 maçta görev yapan kanat oyuncusu, 2 gol, 2 asistlik performans sergiledi. oxlade-chamberlain, ingiltere milli takımı'nda ise şu ana kadar çıktığı 24 maçta 5 gol buldu.

euro 2016 10 haziran'da başlıyor, 10 temmuz'da sona erecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;