Türkiye

'İneklerimin yerine inek geldi'

Kütahya’nın Akoluk köyünde yıldırım düşmesi sonucunda beş ineği telef olan yaşlı çifte Valilik vasıtasıyla bir iş adamı yardım elini uzattı. Telef olan ineklerinin başında gözyaşı döken 66 yaşındaki Fatma Girkin, "Bin şükür Allah'ıma ineklerimin yerine inek geldi. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.

Konular: Türkiye

kütahya valiliği, akoluk köyünde yıldırım düşmesi sonucu 5 ineği telef olan hüseyin ve fatma girkin çifti ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı.

kütahya vali yardımcısı yüksel kara, yaşlı çifti evlerinde ziyaret etti. aileye acil yardım ödeneğinden 3 bin tl de nakit yardımı yapıldı.

ayrıca, burdurlu bir işadamı tarafından hediye edilen 3 tane gebe düve valilik tarafından aileye teslim edildi. 

"hepinizden allah razı olsun"

telef olan ineklerinin başında gözyaşı döken 66 yaşındaki fatma girkin, "bin şükür allah'ıma ineklerimin yerine inek geldi. hepinizden allah razı olsun yavrum" diye konuştu. 

25 ağustos'ta kaybettikleri ineklerine sarılarak ağlayan yaşlı çiftin görüntüleri yayınlanmıştı.

kütahya valiliği'ne görüntüleri izleyenler tarafından yardım etmek üzere aileye ulaşmak isteyen binlerce mesaj atılmıştı.

ineklerinden başka hiçbir gelirleri olmadığını söyleyen fatma girkin şöyle konuşmuştu:

"yıllar önce bir ineğimiz vardı. bu inekler ondan çoğaldı ve 8 ineğimiz oldu. şimdi 5'i telef oldu. bazılarının karnında buzağı da vardı. biz bundan sonra ne yaparız bilmiyorum. her şeyimiz bu ineklerdi. bu hayvanlar benim evladım gibiydi. bize oğlumuz bakıyor. ne yapacağımızı bilmiyoruz."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;