Premier League

'İngiltere'de çalışmak istiyorum'

Bayern Münih ile sözleşmesini uzatmayan Pep Guardiola, İngiltere'de çalışmak istediğini söyledi. Manchester City, Manchester United ve Chelsea İspanyol teknik adamla ilgileniyor.

Konular: Spor, Futbol, Bundesliga
Bayernli futbolcular Almanya Kupası zaferlerini Guardiola'yı havaya atarak kutladı. [Fotoğraf: AFP]

guardiola'nın sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. barcelona ile de önemli başarılar elde eden 44 yaşındaki teknik direktörün gelecek sene ingiltere'de olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

guardiola ile ilgilenen kulüpler manchester city, manchester united ve chelsea. ispanyol henüz bir karar vermediğini söylüyor. guardiola'ya göre şu an ingiltere için tam zamanı.

kendisinin gelecekte bayern münih tarihinin küçük bir parçası olacağını belirten 44 yaşındaki teknik direktör, geçmişte bayern münih ile büyük başarılar yaşayan jupp heynckes gibi kişilerle yarışmadığını kaydetti.

guardiola, halefi carlo ancelotti ile ilişkin bir soru üzerine "kulübü ve carlo’yu tebrik ediyorum. mükemmel bir karar olduğuna inanıyorum. carlo için en iyisini diliyorum. ona en iyi takımı bırakmak için çalışacağım. teknik direktörler gelir, gider ancak en önemlisi kulübün istikrarı. bu kadro heynckes ile kazandı, bizimle kazandı. carlo ile de kazanacak" yanıtını verdi.

real madrid'de teknik direktörlüğe getirilen zinedine zidane ile igili olarak da guardiola, "zizou için en iyisini diliyorum. futbolla ilgili her şeyi biliyor. ona başarının en mükemmelini dilemiyorum, çünkü ben barcelona’nın taraftarıyım ama onun için en iyisini diliyorum" diye konuştu.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;